Nešiojami kompiuteriai vis dažniau naudos prilituotą atmintį

Nešiojamų kompiuterių gamintojai jau dabar nevengia naudoti prie pagrindinės plokštės prilituotą atmintį, o ateityje to sulauksime vis dažniau ir dažniau.

Su naujais „Intel“ „Apollo Lake“ procesoriais gamintojai stengsis nešiojamus kompiuterius padaryti kuo plonesniais, o tai reikalauja drastiškų priemonių. Daugelis tokių nešiojamų kompiuterių turės prilituotą atmintį, tad naudotojas negalės keisti jos konfigūracijos. Daugeliui tai tikriausiai nesukels nei menkiausio galvos skausmo, bet entuziastams toks žingsnis nebus malonus.

„Appolo Lake“ procesoriai turės labai mažą energijos suvartojimą, bei išaugusią spartą lyginant su pirmtakais. Tokių procesorių tiekimas įsibėgės paskutiniame šių metų ketvirtyje.

Dell-Inspiron-launches-2-in-1-laptops

3 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    tai jau dabar pilna laptop, kurie turi keiciama atminti, bet kad pakeisti turi isardyti laptop. Taigi visi nori kad kompiuteri keistum kuo dazniau

    • kernel_p4n1k parašė:

      Kazka ne taip parasei. Tai kalba eina butent apie nekeiciama atminti. Tokia atmintis dazniausiai BGA formate ilituojama tiesiai i motke. Gerai, jei gamintojas palieka viena SO-DIMM tuscia, bet siais laikais daznai nieko nepalieka – su kiek nusiperki – tiek turesi. Cia viskas butu gal ir nieko tokio, BET. Kai seniau galedavai pirkti pazesniu spec’u ir pigesni nesiojama, o RAM isideti veliau esant poreikiui, dabar, norint turetti daugiau ram turi is karto pirkti kompiuteri su daugiau RAM, o tai dazniausiai reiskia gerokai brangesne komplektacija, nes kaip taisykle, tokiame buna ir didesnis SSD ir gal dar kas. Finale gaunasi – kad islosia vien verslas. Jiem gaunasi pigiau pagaminti kompiuteri jeigu atmintis ilituojama + kas nori daugiau atminties yra priverstas pirkti naujo kompiuterio brangesni varianta.

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Labai gera įžvalga. Visi low end kompai su 2 GB, tiek jau yra labai labai ant ribos, bet pridėjus dar 2 GB jau visai puse velnio kompas elementariam naudojimui. tas pats ir aukštesniuose kainų segmentuose.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.