Nokia atleidžia 4000 darbuotojų – telefonų gamyba perkeliama į Aziją

Bendrovė visą telefonų gamybą planuoja perkelti į Aziją, kur yra įsikūrę daugiausiai telefonų komponentų gamintojų. „Mes tikime, kad bendradarbiaudami su mūsų tiekėjais Azijoje sugebėsime rinkai pristatyti inovacijas žymiai greičiau, nei dabar“, – „The New York Times“ leidiniui teigė Niklas Savanderis, „Nokia“ viceprezidentas.

Iliustracija iš TechsBot.com

Atleidimai palies 7 procentus visų „Nokia“ darbuotojų ir bus baigti šių metų gale. Vengrijoje bus atleista 2300 iš 4400 darbuotojų, Meksikoje 700 iš 1000, o Suomijoje 1000 iš 1700. Šiose gamyklose liksiantys darbuotojai nebebus atsakingi už gamybą, o dirbs ties išmaniųjų telefonų įrangos aptarnavimu Europoje ir Šiaurės Amerikoje.

Bendrovė atleistiems darbuotojams žada palaikymo programą, finansinę paramą bei pagalbą surandant naują darbą. „Mes suprantame, kad atleidimas bus sunkus mūsų darbuotojams ir paremsime juos ir vietines bendruomenes“, – teigė N. Savanderis.

„Nokia“ praeitą mėnesį pranešė, kad per 2011 metus prarado 1,5 milijardo JAV dolerių. Ypač prastas buvo ketvirtasis metų ketvirtis, kai pelnas krito 73 procentais, lyginant su 2010 metais.

5 Komentarai

  1. lightray parašė:

    . Konkurencija didžiūlė, nemanau kad Nokia išgyvens.

  2. ironvolf parašė:

    Nokia per daug blaškėsi.

  3. pekinas parašė:

    ji per didelė ir per žinoma, kad bankrutuotu. Bet nukraujuos tai gerai. Nokia produkcija nėra bloga tiesiog jie nepataikė su madom, plius kai konkurentai viską Kinijoje gamina, tai sunku konkuruoti kainomis.

  4. ironvolf parašė:

    Nokia ir retas telefonas Suomiškas dabar.

  5. Pasisiauses parašė:

    Kodak irgi didelė ir žinoma buvo… ;D

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.