„Nokia“ ir vėl imsis išmaniųjų telefonų kūrimo

2014 metais pardavusi savo įrenginių bei servisų padalinius korporacijai „Microsoft“, „Nokia“ savo žinioje išlaikė už tyrimus bei produktų vystymą atsakingus skyrius. Kompanijai išlaikius intelektualią nuosavybę jos vadovas Rajeev Suri šią savaitę patvirtino, kad suomių kompanija grįžta prie išmaniųjų telefonų kūrimo.

„Pradėsim tinkamo partnerio paieškas“ , – tokie Rajeev Suri ištarti žodžiai reiškia, kad kompanija tenori apsiriboti išmaniųjų telefonų dizaino kūrimu, o gamybą, tiekimą ir pardavimus palikti trečiajai šaliai. Panašiu modeliu „Nokia“ gyvena ir šiuo metu. Kompanija pati nekuria ir nepardavinėja jokių elektronikos įrenginių – 2014 metų lapkritį pristatytos „Intel Atom“ procesoriumi ir „Android“ operacine sistema paremtos Nokia N1 planšetės gamyba ir pardavimais rūpinasi Kinijos bendrovė „Foxconn Technology Group“.

Tokį verslo modelį „Nokia“ generalinis direktorius sieks adaptuoti kuriant išmaniuosius telefonus, nors neatmetama galimybė, kad bus svartytinas ir agresyvesnis verslo modelis. Kūrybos „re'startas“ – 2016-ųjų antroji pusė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.