Nutekėjo „Kaveri“ prezentacinės skaidrės

Lenkų „Pure PC“ netyčia, o gal ir tyčia visų akims pateikė tik sausio 14 dieną turėjusias pasirodyti AMD „Kaveri“ prezentacines skaidres, kuriose naujasis AMD APU lyginamas su senesne „Richland“ architektūra ir keletu „Intel“ gaminių įvairiuose testuose. Skaidrėse pateiktose užduotyse „Kaveri“ tiesiog žiba ir nuteikia tikrai optimistiškai, tiesa testai atlikti pačios AMD tad juos reiktų vertinti atsargiai, o geriausia sulaukti nepriklausomų apžvalgų.

Šioje prezentacijoje AMD nepraleido progos pagirti „Mantle“. Dėka šio naujo API naujieji APU turėtų įgauti nemenką spartos prieaugį, o „Starswarm“ žaidime jis atrodo net neįtikėtinas, žaidimas tūrėtų veikti tris kart sparčiau nei leidžiant jį per „DirectX“ API.

 Pabaigai šiek tiek apie specifikacijas, „Kaveri“ branduolys kartu su grafikos procesoriumi užims 245 kvadratinius milimetrus ir savyje talpins apie 241 mlrd. tranzistorių. Šis lustas bus gaminamas „Globalfoundries“ gamyklose naudojant 28nm techprocesą. Keturi branduoliai bus maksimumas, kokį galės pasiūlyti „Kaveri“, o didžiausias branduolių bazinis dažnis apsiribos 3,7GHz, kuris esant tam tikroms aplinkybėms pakils iki 4GHz. Sparčiausias iš visų A10-7850K savyje turės grafikos procesorių iš 8 blokų (CUs), kas mums iš viso duos 512 GCN branduolius, žadama kad jie veiks 720MHz dažniu. Procesoriai turės gan įprastą AMD TDP reitingą 65-95w, o sparčiausio APU kaina tikrai nemaža, net 173$.

2 Komentarai

  1. voiceofdeath parašė:

    matau tik viena dalyka jai ps4 ir xone atmete MANTLE kaip api tai HUMA jie jau naudos vadinasi inteliniui brodwell’ui gpu puseje pzdc nes vienintelis dalykas kas trinity tiek kaveri sulaikydavo tai BW botleneckas dabar gi jokie IRIS PRO 128 MB nebepades

  2. JisVisadaSalia parašė:

    Tikiuosi čia kažkas rimto,o ne taip kaip su Dual GPU mode. Nors low budget norintiems tinka ir anas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.