„nVidia“ „Ampere“ vaizdo plokštės bus išleidžiamos 2020 metais

Apie „Ampere“ architektūrą girdėjome jau prieš kurį laiką. Daug kalbų apie šią architektūrą buvo praėjusių metų pradžioje, kai laukėme kažko naujo iš „nVidia“. Kaip žinome dabar, viskas susiklostė kitaip ir vietoj „Ampere“ gavome „Turing“ architektūrą, kuri varo RTX vaizdo plokštes. Po RTX vaizdo plokščių išleidimo visi pamiršo apie „Ampere“, bet štai pasirdoė vėl nauja informacija apie šią architektūrą.

Digitimes“ praneša (per WCCFTech), kad „Ampere“ vaizdo plokščių išleidimas yra suplanuotas kažkada 2020 metais. Dar viena įdomi detalė yra ta, kad „Ampere“ grafikos procesoriai turi būti gaminami naudojant „Samsung“ 7 nm EUV litografiją. Tai reikštų, kad „nVidia“ savo ilgalaikį partnerį TSMC iškeitė į „Samsung“. Tai galėjo nulemti keli veiksniai. Gali būti, kad „Samsung“ litografija yra geresnė arba jie pasiūlė geresnes kainas. Neatmetama tikimybė, kad TSMC negali pasiūlyti reikiamų gamybos apimčių, nes 7 nm linijos yra užimtos „Apple“, AMD ir kitų kompanijų produktais.

Kadangi iki „Ampere“ išleidimo dar labai daug laiko, tai nieko konkretesnio šiuo metu žinoma nėra.

2 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Su 7nm EUV gamyba turėtų būti pastebimai pigesnė, o jeigu nvidia dar labiau didins RT spartą, tai dideliems GPU tai aktualu. Nors aš tikėjausi 2020 Q1 kad bus 3000 serija su TSMC 7nm, įdomu į kokį išleidimo laiką dabar taiko nvidia.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.