„nVidia“ GPP vaisiai: „Asus“ AREZ „Radeon“ serija

Pildosi tai, apie ką kalbėjome anksčiau. Naujos „nVidia“ iniciatyvos dėka, žinomos kaip „GeFroce Parter Program“ (GPP), AMD yra išstumiama iš partnerių prekių ženklų žaidėjams. Kol kas nežinoma ką tiksliai pasiūlys MSI ir „Gigabyte“, bet jau aišku, kad „Asus“ prie AMD „Radeon“ vaizdo plokščių vietoj ROG klijuos AREZ prekių ženklą. Negana to, gal būti ir taip, kad „Asus“ parduodamos AREZ vaizdo plokštės pavadinime neturės „Asus“ užrašo. Jei viskas susidėlios taip, kaip manoma dabar, tai vietoj „Asus ROG Strix“ gausime tiesiog „AREZ Strix“. Tas pats ir su kitomis „Asus“ serijomis: „Dual“, „Expedition“ ir „Phoenix“. Naujadarus puikiai pamatysite lentelėje.

ASUS to AREZ
ASUS Radeon (Prieš) Transformacija AREZ Radeon (Po)
ROG-STRIX-RXVEGA64-O8G-GAMING ASUS ROG Strix -> AREZ Strix AREZ-STRIX-RXVEGA64-O8G-GAMING
DUAL-RX580-O8G ASUS Dual -> AREZ Dual AREZ-DUAL-RX580-O8G
 EX-RX570-O4G ASUS Expedition  -> AREZ Expedition AREZ-EX-RX570-O4G
PH-RX550-4G ASUS Phoenix -> AREZ Phoenix AREZ-PH-RX550-4G

15 Komentarai

  1. Stipena parašė:

    Dar viena pamazgų kontora kurios produkcijos nebepirksiu.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Kur pinigai ten draugų nėra. Man irgi visas šitas reikalas labai nepatinka, bet realiai tokiem gamintojam kaip MSI, Gigabyte ir Asus nelabai kas lieka daryti, nes pardavinėja nvidia ir AMD kortas. Spėju jie parduoda 9 kortas Nvdia ir tik 1 AMD, tai jų pasirinkimas aiškus, pinigų uždirbti norisi, ne labdaros organizacijos. Šioje situacijoje reikia kaltinti nVidia dėl tokios programos ir reguliuojančias institucijas. Aišku, ten bus taip surašyta, kad bb tu ką įrodysi. O jei ir bus teismai, jei eis metų metus ir nieko nebus pasiekta. Antras kaltininkas yra AMD su vienu po kito susimovimais GPU segmente. Blogas žingsnis buvo visus kiaušinius dėti į HBM krepšį, daug klaidų jie padarė.

      • Stipena parašė:

        Nu čia tas pats kas sakyti jog dauno sindromu sergantis žmogus pats dėl to kaltas.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Aš nieko nepadariau, kad tokia situacija susiklostytų, kaip tik kiek galėjau tiek Radeon pirkau ir AMD CPU. Metai iš metų AMD pro šalį šaudė, visokios negerai susiklosčiusios aplinkybės daug pridėjo ir dabar turim, ką turim. GPU monopolį, nors procesorių srityje šiokia tokia konkurencija. Tik kad nebūtų Ryzen tobulinimas toks, koks 7970/7950 buvo, kai po kažkiek metų išleista 380X nieko geresnio nepasiūlė.

          • Stipena parašė:

            Aš apie tai kad sakai jog AMD patys kalti. nors realiai pinigų jie tiek neturi kiek Nvidia ar Intel, o apie pagalius jiem kaišomus į ratus kalbėti jau nereikia. Prašovė neprašovė, jei viską žinotų nesėdėtų gale kitų. Su GDDR5 neprašovė savo laiku. Jie ir buvo tas spyris visiems prie to pereiti ir nelikti su GDDR3.

      • Strelok parašė:

        Nu klaidos žiūrint iš dabartinės perspektyvos, bet kai Vegos buvo kuriamos, buvo tikimasi, kad HBM2 VRAM bus rinkos standartas ir gausiai prieinamas. Tiesiog prašovė su tuo, visad rizika yra kūriant cutting egde techs 2 metai i priekį.

  2. kernel_panikuoja parašė:

    Biznis ir tiek. Svarbiausia, kad butu analogiska kokybe ir bent besidomintys turetu galimybe rinktis.

  3. Strelok parašė:

    Tokie Nvidia žingsniai tik parodo, kad AMD vis geriau ir geriau sekasi žaisti GPU rinkoje. Antraip Nvidia galėtų nekreipti į AMD dėmesio, jeigu būtų garantuoti, kad AMD ne konkurentai.

    • BC00 parašė:

      Po Zen sėkmes AMD dabar pastoviai didina savo R&D biudžetą, didėja ir pajėgumai Radeon grupei. Kodėl gi neprigesinus susidariusio optimizmo nelaukiant kol vėl AMD pasijaus tvirtai…

  4. Minde parašė:

    Idomu, koks bus AMD atsakas? Ka nors idomaus turetu sugalvoti 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.