NVIDIA paskelbė maitinimo blokų reikalavimus RTX 40 serijai

Kai NVIDIA paskelbė apie būsimas RTX 40 serijos vaizdo plokštes, ji patvirtino, kad kiekvienoje grafikos kortoje bus naudojamas nauja ATX 3.0 reikalavimus atitinkanti 12VHPWR jungtis. Per šią jungtį galima tiekti iki 600 W galią, t. y. 4 kartus didesnę nei per tradicinę 8 kontaktų PCIe jungtį. Ši jungtis taip pat turi keturis duomenų kontaktus, kurie leidžia maitinimo šaltiniui tiesiogiai bendrauti su vaizdo plokšte.

NVIDIA atskleidė kiekvienos iš trijų vaizdo plokščių suvartojamą energijos kiekį. RTX 4090 TDP yra 450 W, RTX 4080 16 GB suvartoja 320 W, o RTX 4080 12 GB – iki 285 W. Kompanija atitinkamai rekomenduoja 850 W, 750 W ir 700 W maitinimo šaltinio galią kiekvienam iš trijų vaizdo plokščių. NVIDIA teigia, kad naujosios vaizdo plokštės vis dar puikiai veiks ir su esamais ATX 2.0 formato maitinimo šaltiniais ir nebus būtina naudoti naują ATX 3.0 formato maitinimo šaltinį.

Vaizdo plokščių gamintojai pridės adapterį su trimis 8 kontaktų arba keturiais 8 kontaktų kištukais, kurie užmaitins į vieną 12VHPWR jungtį, todėl su RTX 40 serija bus galima naudoti senesnius maitinimo šaltinius. Tačiau PCI-SIG jau išsakė nuomonę, kad kai kurie iš šių adapterių gali išsilydyti, o patys gamintojai nurodo, kad tokie adapteriai saugiai gali atlaikyti tik ne daug atjungimo / prijungimo ciklų.

2 Komentarai

  1. Hidraulinis parašė:

    Nuo pirmos dienos ši nauja jungtis pasirodė įtartinai maža. Fizikos neapgausi dar pagalvojau ir pasirodo taip ir yra. Jungtis gali atlaikyti max 30 sujungimų kartų, jei dar atsiranda koks kabelio įtempimas, tai baigias sudegusia jungtimi. Išrado nauja kvadratinį ratą.

  2. GreenZebra parašė:

    Paziuresim ar bus daug atsitikimu del susilydziusiu laidu

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.