„nVidia“ ruošia „GeForce GTX 1050 Ti“ ir GTX 1050

„nVidia“ ruošiasi praplėsti savo vaizdo plokščių gamą, greitu metu atnaujintų produktų turėtų sulaukti besižvalgantys į žemiausią kainų segmentą.

Pranešama, kad spalį sulauksime dviejų naujų vaizdo plokščių: „GeForce GTX 1050 Ti“ ir „GeForce GTX 1050“. Abi jos savyje turės GP107 grafikos procesorių. Kol kas lusto specifikacijos nėra patvirtintos, bet galime spėti, kad GTX 1050 Ti gaus pilnai įgalintą lustą, o GTX 1050 kiek apkarpytą.

Manoma, kad GTX 1050 Ti turės 768 CUDA branduolius, 48 TMUs ir 32 ROPs. Grafikos procesoriaus dažnis baziniame režime bus 1290 MHz, o įsijungus boost galės pakilti iki 1382 MHz. Atminties posistemė susidarys iš 4 GB atminties buferio ir 128 bit atminties kontrolerio. Atminties dažnis bus lygus 1752 MHz (7008 MHz efektyvus dažnis). GTX 1050 Ti nereiks papildomo maitinimo, o jos TDP neperkops 75 W. Šios vaizdo plokštės pristatymas turėtų įvykti spalio viduryje.

Apie GTX 1050 spekuliacijų kiek mažiau. Galvojama, kad ji gaus 640 CUDA branduolius ir 40 TMUs, ROPs skaičiaus kol kas niekas nesiryžta prognozuoti. Šerdies dažnis baziniame režime veikiausiai bus 1354 MHz, o boost režime pasieks 1455 MHz. Tokios vaizdo plokštės turės 2 GB atminties ir 128 bit atminties kontrolerį. Kaip ir spartesniam modeliui, taip ir  GTX 1050 nereiks papildomo maitinimo, TDP neperlips 75 W, o pristatymas turėtų įvykti spalio gale.

gtx-1050-ti-gtx-1050-specs-uncomfirmed

32 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Atrodo labai silpnos. Antra karta is eiles, kur pas nvidia uz <300€ tik nevykusios kortos.

    • ZeroFM parašė:

      o amd tai super vykusios a? Tokios geros kad dar neišleistos 😀 . O vienintelė 480 ir taip gauna malkų nuo 1060 .
      High end gpu segmente absoliuti betvarkė , tik idiotas gali pirkti 1070/1080 su dabartinėm kainom .

    • kernel_pan1ka parašė:

      Ne visiems daug galios reikia. Yra visokiu online-ininku kurie n metu ten GuildWars2 ir pan. kala ir jiem nieko daugiau nereikia…

      • IFeelYou parašė:

        Jo, bet tokiems ir Intel 520 pakanka 🙂

        • kernel_pan1ka parašė:

          Tikriausiai. Ta prasme, as tiesiog nemanau, kad tai nevyke kortos ir tiek 🙂 Jos normalios, tik nera galingos. Turint omenyje, kad daug vartotoju perka kompiuterius „kazkam bet butu gerai ir pazaist kartais“ tai tokios pats tas tokiems – kazkas gerokai galingiau nei integral’as, bet daug pigiau nei high end’as. Speju, kad ant 1680×1050@30 su „medium“ like nustatymais tai jos bet ka turetu vilkti – kai kam to uztenka.

          • SoTOP parašė:

            Buciau ziauriai nustebes, jeigu nebutu tokiu situaciju, kur stipriai turbinta GTX1050Ti pralos pries stipriai turbinta GTX960. Tai per pora metu ir po 28nm->14nm zingsnio, mazdaug tokio paties greicio vaizdo plokste tau nupigs 20€. Jeigu ziureti dar atgal, labai panasiai buvo ir su GTX760. Nvidia planas kortas >300€ daryti geras, o visa kita sh, veikia labai sekmingai. Buvo laikai kai kortu uz >300€ parduodavo ziauriai mazus kiekius, dabar tokia korta kaip 1070 jau mainstream yra.

            • Mindaugas Klumbis parašė:

              Taip, nVidia mid endas arba low endas nejuda niekur. Tokia pati situacija ir su AMD RX 460.

              Beje čia ir ZeroFM galima paporint apie neišleistas low end AMD kortas, khm khm, RX 460 :p

            • kernel_pan1ka parašė:

              Man atrodo nesamone vadinti korta nevykusia vien del to, kad ji nera tokia gera, kokia noretum, kad ji butu ir tiek.

              Skamba mazdaug „GTX1070 palyginti su GTX970 santykinai pagreitejo daugiau nei GTX1050 palyginus su GTX950, vadinas GTX1050 gaidys“.

              Kai atsiras pardavime, tu nerasi jokios kitos naujos kortos, kurios uz ta kaina duotu daugiau spartos, maziau TDP ar didesni feature list’a. Nematau, kuom jos kaip produktas yra sudas.

            • Stipena parašė:

              1070 mainstream’as? Nice try :mrgreen:

              • IFeelYou parašė:

                Aiškų kad mainstreamas, pasiklausius lietuvių forume galima pagalvot kad visi tik su 1070/1080 ir sėdi 😀 Jau nešneku kad be 7 iPhono ar 7 Galaxy apskritai turbūt nei vieno žmogaus nebėra…

  2. koloniukas parašė:

    Galėtų greičiau 1080 ti išleisti, o ne šias silpnas gpu. Bet aišku 1080 ti kaina bus išpūsta, kol vegos neišleis.

  3. GK parašė:

    tai koks pointas pirkti tada tokia korta jeigu vistiek nezaidi? 🙂 benchmarkai niekam neidomus. cia kaip tureti ferrarri bet niekada net i gatve neisvaziuoti,tik garaze laikyti ir testuoti 😀 makes no sense bro 🙂

    • IFeelYou parašė:

      Keistas pas tave požiūris 🙂 Tai jeigu tau benchmarkai neįdomūs, tai reiškia jie niekam neįdomūs? Man pvz. žaidimai atrodo tuščias laiko švaistymas, ir ten tikrai neįdomu, bet aš nesmerkiu tų, kurie žaidžia. Benchmarkai yra įdomūs 92000+ žmonių – http://hwbot.org/. Jie parodo ką tu sugebi išspaust iš savo technikos, o žaidimai neparodo absoliučiai nieko, kiekvienas vaikas kompiuterinėje gali CS puikiai žaist 🙂
      Tas pats ir su mašinom, čia mano antras hobis. Tiuninti mašinas 🙂

      • ZeroFM parašė:

        Labai siauras ratas tų kuriem benchai įdomūs . Aš iš žaidimų pasiimi tai kas gali būti naudinga tai kas atitinka realius fizikos dėsnius . Jei ne lenktynių mėgėjas tai jau 4m būtau po velėna ar velniai žino kokioi būsenoj .
        Juo labiau kiekvienas vaikas turintis 0 žinių gali atkartot visa tą pc spartinima pasižiūrėjes youtube . O tu pabandyk arma 3 su hardcore žaidėjais palošt ir suprasi kad ten visai ne vaikai lošia o vyrai tikrai virš 30m .

        • IFeelYou parašė:

          Deja būtent spartinimo nelabai kas ir gali atkartot, nes tam reikia labai daug žinių. Naivus mąstymas pas tave jeigu manai kad pažiūrėjęs YouTube gali išmokt overclockint 🙂 Overclockina labai daug žmonių, o rezultatai skiriasi labai žymiai. Galim pabandyt paimti tą patį procesorių ir paoverclockinti, rezultatai skirsis kaip diena ir naktis, net neabejoju 🙂 Nes overclockinimas tai toli gražu ne tik voltažo ir dažnio pakėlimas.
          O koks tikslas man tą Arma 3 lošt? Aš ką neturiu ką veikt daugiau? 🙂 Jeigu žaidimėlius žaisčiau, tai ne su 5960X sėdėčiau, o su Celeron, kadangi pinigų nelabai uždirbčiau. Be to tavo pavyzdys labai nevykęs, čia tas pats kas aš sakyčiau, pažaisk StarCraft 2 ant Brutal ir suprasi kas yra sunku 🙂 Tau bus labai sunku, o man super lengva, tai tik patirties klausimas.
          Bet šiaip sakau, kiekvienam savo 🙂 Aš savo jau senai atžaidžiau 🙂

          • Stipena parašė:

            Na žaidimų tuščiu laiko švaistymu gal vadinti nereikia, bet aišku kiekvienam savo. Visgi tai laisvalaikio praleidimo forma, kiti ir gyvena iš to. Vieniem ir tie overclockinimai gali atrodyti tuščias laiko švaistymas, jau nekalbant apie finansus tam. Manau derėtų gerbti maždaug kiekvieną žmogaus laisvalaikio praleidimo būdą. 🙂

            • IFeelYou parašė:

              Tai aš tą ir turiu omenyje, kiekvienas užsiima kuo tik nori, kas benchmarkina, kas žaidimus žaidžia, kas dar kažkuo. Visi su savais nukrypimais taip sakant 🙂

  4. GK parašė:

    gyvenimas is esmes yra tuscias laiko svaistymas.kadangi esam kiekvienas su savo prioritetais,kiekviena sritis gali atrodyti juokingai kiekvienam esanciam.
    is esmes tai tokios vaizdo plokstes kokia tu turi yra skirta zaidimu entuziastams ir aplamai dauguma ju kuriamos zaidejams o ne benchmarkininkams.
    p.s. kiekvienas kompiuterineje cs zaisdamas bus tik mesa profams.ivaldyti cs ir kitus tokio pobudzio zaidimus reikia jau turet talento,to neismoksi paziurejas youtubes ar nusipirkes geresne klaviatura.
    p.s. pritarciau zerofm,spartinti gali kone kiekvienas turintis laiko ir noro,pilna video,pilna info,paskaitai,praleidi laiko ir jau ekspertas,nusiperki irankius ir jau konstruoji ir testuoji.
    p.s. tikrai nenorejau kazko uzpulti ar izeisti 🙂 svarbiausia megautis tai ka darai! 🙂

    • IFeelYou parašė:

      Na sutinku su daug kuo, bet kad R9 295X2 skirta žaidimams tai nelabai 🙂 Už jos kainą laisvai galėčiau nusipirkti GTX1080, kuri būtų geresnė (arba bent jau neprastesnė) žaidimams, tačiau ant benchmarkų gauna malkų. Realiai tokios kaip po „vaizdo plokštės benchmarkams“ apskritai nėra, yra profesionalios ir yra žaidimams, jas abi galima overclockinti. Man labiausiai tinka plokštės, kurios tiesiog gerai overclockinasi, kadangi rezultatai yra ne kieno plokštė stipresnė (nes tai susiję su kaina), o kurią sugebėsi daugiau užoverclockinti (tai gali būti ir GT210).
      Na o dėl to kad spartinti gali kiekvienas, tai sakyti yra tas pats kas aš sakyčiau kad būti geru gydytoju gali būti kiekvienas kuris pasiskaito googleje kaip ką gydyti, nes ten viskas surašyta. Deja ne. Vienas dalykas yra pasiskaityti, kitas dalykas yra begalinė praktika bei specifinė literatūra, kuri daugumai žmonių neprieinama, arba tiesiog nesurandama. Absoliuti dauguma youtubėje esančios informacijos apie spartinimą yra absoliučios nesąmonės, arba labai primityvūs dalykai, kuriuos tikrai žino kiekvienas.
      Tačiau, nors spartinti žinoma gali kiekvienas (kaip ir žaisti), tik labai maža žmonių dalis tą daro gerai. Kiti tiesiog megėjai.

      O šiaip pritariu, svarbiausia mėgautis tuo ką darai! 🙂

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Man patiko, kai kažkada prasidėjo undervoltinimo banga (Atvirkščias dalykas spartinimui). Oi, kiek buvo ginčų (nebūtinai LT), daug kas gulėsi ant bėgiu, kad sumažinus įtampą krenta procesoriaus sparta 😀

        šiaip gerai paspartinti tikrai reikia mokėt, neperdėt įtampos, ramus pakelt ir tt. Dabar gi „spartintojai“ gali tiesiog paspausti auto OC ir jau spartinimo galiūnai 🙂

        Bet visko išmokstama, pasiskaitinėji forumus ir jau gali tikrai protingai pasidaryti.

        Kas dėl žaidimų. Tikrai laiko švaistymas, bet vis prašvaistau laiko. Malonu, atsipalaidavimo forma, visi rūpesčiai užsimiršta. Turėčiau gerai apmokamo darbo iš namų, geriau dirbčiau. Bet kai nelabai ieškai ir nesurandi 😀

        • IFeelYou parašė:

          Tai aš dar ir dabar undervoltinu 🙂 Realiai čia pirmas dalykas kurį padarau nusipirkęs CPU/GPU, nes juk nesėdi visą laiką su overclockinta galinga įranga, kadangi kol neleidi benchmarkų tam nelabai yra prasmės, nebent realiai trūksta galios. Pvz. R9 295X2 nuo 1000 >; 945 mV ir 5960X 1.05 > 1.00 (+200 mhz iki 3.7 Ghz) absoliučiai stabilūs. Kasdieniam darbui beabejo pavyktų ir labiau sumažint, bet mėgstu visišką stabilumą.

          Dėl spartinimo jo, dabar kai Auto OC mada tai kiekvienas staiga Overclockeriu patapo, bet po to verkia kad biosas automatiškai voltažą iki 1,45v padidino arba mažus scorus renka benchmarkuose, nes nesupranta kad dar yra Uncore dažnis, CPU Ring, ~40 RAM timingų kurių dalis reiškia net daugiau nei CL laikai, kiekvieno benchmarko ypatybės ir pan. Realiai benchmarkinimas tinka smulkmeniškiems žmonėms, nes ten rezultatą lemia 1ms, 1 taškas ir pan. PC aušinimas, OS turi būti idealiai nugludinti kad pasiekt gerą rezultatą. Pvz. vienam benchmarkui būtinai Win XP, kitam iki 600MB apkarpyti Windows 7 🙂

          Aš kokius 10 metų „švaisčiau“ laiką ant StarCraft, tačiau nei trupučio nesigailiu 🙂 Dar ir dabar kartais pašvaistau 🙂

  5. Povilas parašė:

    Na tie benchmarkai tik del idomumo ir smalsumo, pasilyginimui su kitais, kiek tavo sistema yra greitesne ar letesne, galbut zmogus jaucia malonuma, kaip kokiame drage 😀 O apskritai leist pinigus ant high end, ir tiesiog tik benchmarkint, skamba kiek kvailokai, nes tokios sistemos skirtos pajust zaidimu teikiama malonuma.

    • IFeelYou parašė:

      Čia tas pats kas sakyt, kam pirkt Ferrari, jeigu gali nusipirkt Golfą, vis tiek nuvažiuosi nuo taško A iki taško B. Turiu pinigų ir perku, neturėčiau – nepirkčiau. Man ant žaidimų atrodo žymiai kvailiau leist pinigus 🙂 Nors realiai tai bet koks hobis yra „kvailas“ pinigų leidimas, tačiau jis teikia malonumą.

      O tokios sistemos tikrai nėra skirtos žaidimams, kažką jau čia painioji 🙂 Nuo kada X99 yra skirta žaidimams? Tai yra entuziastų platforma skirta arba profesionalams kurie iš to uždirba pinigus arba benchmarkeriams, žaidimams i7 4790k/6700k žymiai geriau nei bet koks 5960X /6950X veikiantis ant 3,5 Ghz.

      Bet sakau – kiekvienam savo 🙂 Peace.

  6. Povilas parašė:

    Man atrodo tokie procai skirti tam tikroms programoms 🙂

    • IFeelYou parašė:

      Na taip, jie skirti programoms, kurios pilnai išnaudoja visus įmanomus branduolius, bet tai tikrai nėra žaidimai. Tai dažniausiai vaizdų ar video apdorojimo, modeliavimo ar kitos specifinės programos, bei aišku benchmarkai. Žodžiu platforma kuri nereikalinga 99% vartotojų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.