„nVidia“ turi problemų su DisplayPort 1.3/1.4 standartu

Paaiškėjo, kad „nVidia“ pagamintos „Maxwell“ ir „Pascal“ vaizdo plokštės turi problemų su DisplayPort 1.3 ir 1.4 standartais. Jei nieko nesako kodiniai pavadinimai, tai kalbama apie 900-ąją ir 10-ąją serijas. Problema pasireiškia tuo, kad prijungus monitorių per DisplayPort 1.3 ar 1.4 protokolą viskas funkcionuoja ne taip, kaip derėtų. Gali pradėti mirkčioti ekranas iki operacinės sistemos užkrovimo ar prasidėti nesibaigiančios krovimosi kilpos.

Norint tai ištaisyti nepakanka tvarkyklių atnaujinimo, būtina perrašyti vaizdo plokštės BIOS. „nVidia“ jau dabar siūlo įrankį, kuris veikia iš „Windows“ aplinkos ir patikrina ar jūsų vaizdo plokštei reikia naujesnio BIOS. Jei reikia, tai programėlė jį perrašo. BIOS perrašymas yra visada rizikingas veiksmas, nes dingus elektrai ar užstrigus kompiuteriui, tai darant, gali būti sugadinta vaizdo plokštė. Tad jei neturite problemų geriau nieko ir nedarykite.

„nVidia“ įrankį rasite čia.

13 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Nu nVidia visomis prasmėmis nepasiruošusi sutikti 4K/144Hz 😀

  2. Gnytasis parašė:

    Niekur nvidia nedings, o tures isleist sekančia kartą nes jau amd prikalbėjo, kad bus žaidejam neužkalnų. Tai kaip dabar jau žalieji atsiliks.

  3. ToBeX parašė:

    Man laptopas su 1060 neprikelia ekrano, kai iš miego prabunda, reikia pastoviai dp ištraukt ir kišt atgal ir tai ne iš 1 kart suveikia.

  4. Hobis parašė:

    Ačiū už naujieną. Iš tiesų ekranas išsijunginėdavo nesuprantamai. 1060 atsinaujino be problemų

  5. YOman parašė:

    kažkokių problemų lyg ir nebuvo, o bet tačiau protingoji programa parodė kad reikia BIOS naujint, tai atsinaujinau.
    Ačiū

  6. TomasP parašė:

    Vien problemos su Nvidia. Atsinaujinau, kol kas nebuvo dabar dingęs vaizdas. Pasiilgau gyvenimo, kai buvo AMD vaizdo plokštė ir neturėjau jokio galvos skausmo. 🙁

  7. Andria parašė:

    Na man bios update pagelbejo. Iki jo naudojant gsync ir DP. Po pc „pazadinimo“ dinginedavo vaizdas. Kol kas viskas ok 🙂 anksciau sios problemos nebuvo. Po kazkurio draiveriu update ji atsirado.

  8. Andria parašė:

    Butent. Ar pc ar monitorius uzmigdytas skirtumo nera. Blykciojimas budavo, kai kampe atsirasdavo pranesimas: nvidia gsync display conected. Strelok jei naudoji per hdmi jungti, sios problemos nebus.

  9. ToBeX parašė:

    This tool is for use with add-in graphics cards only
    Smagu, kai problema yra, bet fix ne

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.