„Nvidia GeForce Titan Z“ išvydo dienos šviesą (Video)

 Šio flagmano laukėme jau ilgai, bet viskas susiklostė taip, kad „Nvidia“ uždangą nuo šios vaizdo plokštės nuėmė tik vakar. Kol kas internete nepriklausomų apžvalgų beveik nėra, bet „Digitalstormonline.com“ tinklapis visgi sugebėjo patyrinėti šį galiūną ir pateikti rezultatus.

Pati „Titan Z“ savo specifikacijomis nieko nenustebino, nes jos jau buvo žinomos ankščiau, bet jei netyčia tai praleidote galime jas priminti. Po aušintuvu plaks du „GK110“ vaizdo procesoriai, savyje turintys įgalintus 5760(2880X2) CUDA branduolius, kurių dažnis 705/876 MHZ priklausomai nuo branduolių temperatūros ir kitų „Nvidia Boost“ algoritmų. Kadangi lustai neapkarpyti pirkėjas galės naudotis 480 (240×2) TMUs bei 96 (48×2) ROPs galia. Ant montažinės plokštės sumontuota 12 GB GDDR5 atminties, kuri veiks efektyviu 7 GHz dažniu, o su grafikos procesoriais bendraus per jų kiekvieno 384 Bit pločio magistralę. Vaizdo plokštė bus maitinama per dvi 8 kontaktų jungtis, o jos skelbiamas TDP reitingas yra 375 W.

Pasak „Nvidia“ ši vaizdo plokštė suderinama su „DirectX 12“, bet tai tik išplėstinis instrukcijų rinkinys iš senesnės DirectX versijos, norintieji pilno planuojamo „Microsoft“ API palaikymo turės pirkti sekančios kartos vaizdo plokštes. Ir galiausiai neprotingai atrodanti trijų tūkstančių dolerių kaina, sunku suvokti, kas gali pirkti dvigubai brangesnę vaizdo plokštę lyginant su „Radeon R9 295X“, negaunant apčiuopiamo spartos prieaugio.

 

 

3 Komentarai

  1. PhaNtoM parašė:

    Dat price… Niekaip nesuprasiu logiško kriterijaus, pagal kurį jie paliko tokią kainą po R9 295 launch, na, bet lai pardavinėja "PREMIUM" produktą. 🙂

  2. Dephy parašė:

    nu pagal juos turbut jeigu gali uz 1.5k$ pirkt vaizduske tai ir uz 3k$ gali pirkt :D.

  3. itsunoshiyuga parašė:

    jo. uz 3k$ gali pirkt dvi R9 295. 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.