nVidia Kal-El lustas turės „užslėptą“ penktąjį branduolį

Manau, jog ne vienas iš jūsų žinote, jog artėjantis nVidia Tegra 3 lustas, skirtas nešiojamiesiems įrenginiams ir žinomas Kal-El kodiniu vardu, turės keturis branduolius, tačiau nVidia patvirtino, kad Tegra 3 turės ir penktąjį, „užslėptą“ Cortex-A9 branduolį.

Tai reiškia, kad nVidia Tegra 3 lustą sudarys net penki Cortex-A9 branduoliai. Kad ir kaip ten bebūtų, keturi Kal-El lusto branduoliai bus tokie patys, o tuo tarpu penktasis eikvos labai mažai energijos ir pasižymės ypač mažu taktiniu dažniu, taip taupant energiją.

Viskas atrodo daugiau, nei logiška. Kai įrenginys veiks taip vadinamu neveiksnumo rėžimu, o jo aplinkoje tesidarbuos elektroninio pašto programa, visu darbu pasirūpins „užslėptasis“ penktasis Tegra 3 branduolys, kurio maksimalus dažnis tesieks 500MHz. Taip bus taupomi baterijos syvai.

Kai tik prireiks daugiau skaičiuojamosios galios, „užslėptasis“ penktasis branduolys išsijungs ir darbą perleis keturiems likusiems normalaus dažnio Tegra 3 branduoliams. Tiesa, jie visi keturi taipogi dirbs tik tuo atveju, kai iš tiesų prireiks papildomos skaičiuojamosios jėgos.




Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.