nVidia oficialiai užsiminė apie GTX 580

Pranešama, kad naujasis kompanijos nVidia flagmanas GeForce GTX 580 pasirodys dar šią savaitę, o daugelis stebisi tuo, kaip šis produktas mūsų akiratyje pasirodė iš niekur. Jo pasirodymo visiškai neslepia ir patys jo plėtotojai nVidia.

Mes kiek ankščiau esame rašę, kad nVidia „nutekino“ GTX 580 vardą oficialioje savo svetainėje, o vakar PDXLAN 16.5 renginyje pademonstravo naują aušinimo sprendimą, kuriuo turėtų puikuotis artėjantis GTX 580 vaizdo posistemis, kuris bus greičiausias rinkoje ir galbūt net įveiks esamą rinkos lyderį HD 5970.

Pagrindinė naujojo aušinimo sprendimo savybė yra taip vadinamos „garų kameros“ (angl. vapor chamber) technologijos panaudojimas, kuris reiškia, kad karštis perduodamas ne į šiluminius vamzdelius, kaip įprasta, tačiau į aliuminines plokšteles. Tai, pasak nVidia, leis lustui veikti vėsiau, o pačiai sistemai tyliau, nei GTX 480 ar GTX 285 vaizdo posistemiuose.

Tiesa, nVidia kol kas dar nutyli oficialias naujojo produkto specifikacijas, kaip ir spartos rezultatus, tačiau laukti liko labai nedaug, tad viską netrukus sužinosime patys. Žinoma, mes laukiame ir AMD Radeon HD 6900 serijos, kuri taipogi žada nustebinti.

1 Komentaras

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.