nVIDIA ir XFX nutraukia tarpusavio bendradarbiavimą

Praėjusią savaitę buvo pakoreguotas nVIDIA partnerių sąrašas – į jį asmeniškai įstojo pati nVIDIA, tačiau korekcijos nesibaigia – šiandien žalioji komanda iš partnerių sąrašo pašalino XFX, partnerį, kuris kažkada buvo išskirtinis nVidia vaizdo plokčių gamintojas.

Nesutarimai tarp abiejų prasidėjo dar praėjusiais metais, kuomet XFX išreiškė norą preikiauti ne tik nVIDIA, bet ir AMD produkcija. \“Žalieji\“ į tokį norą sureagavo labai drastiškai. XFX kompanijai nebuvo suteikta licenzija prekiauti Fermi branduoliais paremtomis vaizdo plokštėmis, ir iki šiol prekyba vyko tik senesnės architektūros plokštėmis. Šiandien XFX padalinio Europoje vadovas pareiškė, jog bet koks bendradarbiavimas su nVIDIA yra nutraukiamas ir kompanija lieka visiškai ištikimi AMD stovyklai ir iš visų jėgų dirba ties netrukus pasirodančia Radeon HD 6000 serija.

Įdomiausia tai, kad daugelis svarbių nVIDIA partnerių: Gigabyte, Asus, MSI prekiauja tiek jos, tiek ir AMD produkcija, tačiau nei vienai iš jų išskirtinumo sąlygos nėra statomos. Įdomu kodėl? Galbūt nVIDIA tik siekė pagasdinti XFX nesuteikdama jai Fermi plokščių, ir viskas šioje istorijoje būtų pasisukę kitaip, jei Fermi būtų dominavusios HD 5000 serijos atžvilgiu… tačiau dabar aišku, jog nVIDIA prarado vieną iš solidžiausių rinkos tarpininkų.

3 Komentarai

  1. bandiklis parašė:

    >>šiandien žalioji komanda iš partnerių sąrašo pašalino XFX.

    labiau tiketina kad žalioji komanda buvo pašalinta iš XFX sąrašo.

  2. daniukas21 parašė:

    iskirtine kompanija su 2m garantija 🙂

  3. BC00 parašė:

    Susitarimas del bendradarbiavimo nutraukimo buvo abipusis, todel del to pasalinimo, manau, viskas tvarkoje. Kad in LT tera tik 2m garantija cia jau musu strukturu kalte, bet siaip ar taip isskirtinis partneris buvo del savo istikimumo nVIDIAI.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.