„OCZ“ pradėjo bankroto procedūrą

Dar praėjusio dešimtmečio pradžioje – viduryje džiuginusi didžiuliu aukštos klasės operatyvios atminties modulių pasirinkimu, o 2008-2009 metais buvusi viena pagrindinių užgimstančios SSD kaupiklių rinkos žaidėja „OCZ“ prieš vidurnaktį išplatino pranešimą spaudai apie pradėtą bankroto procedūrą.

Pirmieji pavojaus ženklai apie „OCZ“ nestabilumą paaiškėjo šių metų viduryje, kuomet kompanija viešai paskelbė ne tik apie skurdžius pardavimus, bet ir turinti problemų su savo finansine padėtimi. Pagrindiniu paliekamu „OCZ“ turtu, kurį ne tik sudaro inžinierių komandos Kalifornijoje, Pietų Korėjoje bei Didžiojoje Britanijoje, bet ir anksčiau absorbuotos PLX ir „Indilinx“ kompanijos susidomėjo „Toshiba. Pranešime skelbiama, kad būtent su japonų kompanija yra pažengta toli derybose dėl „OCZ“ perėmimo. Tiesa, kol kas nėra jokių garantijų, kad šis sandėris bus sėkmingai įvykdytas. Tokiu atveju „OCZ“ bus likviduota.

Jei ir derybos pavyks, sunku tikėtis, kad „Toshiba“ norės rinkoje išlaikyti „OCZ“ prekinį ženklą. Kur kas didesnė tikimybė, kad derybos buvo pradėtos dėl labai daug potencialio turinčios „Barefoot 3“ platformos, kurią naudoja „Vertex 450“, „Vector“ ir „Vector 150“ SSD kaupikliai.

Nesant jokių garantijų dėl sėkmingo sandėrio užbaigimo patariama šiuo metu susilaikyti nuo „OCZ“ produkcijos pirkimo. To priežastis labai paprasta – iškilęs klaustukas dėl tolimesnio techninės priežiūros aptarnavimo.

8 Komentarai

  1. Crunk parašė:

    hmm gaila neblogas gamintojas :l

  2. Uzsispyres parašė:

    Gaila… Nu ka teks pirkt samsunga ..

  3. ZeroFM parašė:

    kokia 20x kokybiškesni samsung sdd nei ocz .

  4. daimonass parašė:

    zeroFM nesek cia pasaku…

    Siap gaila kad gali nebelikti tokio rimto zaidejo tarp ssd..

  5. ZeroFM parašė:

    http://www.games.lt/g/news.news_full/32599.4?sev=part (sorry už link bet reikia parodyt kur tokias ,,pasakas“ skaitau … ) top 10 sdd pasižiūrėk .

  6. PauliusP parašė:

    ZeroFM, gal ir buvo nesėkmingų modelių, bet tarp gendančių nekalbama apie tokius puikius gaminius kaip Vertex 3, Vertex 4, Vector ir kt. 2012 metais Vertex’ais tikrai prekiavo 🙂

  7. Ndx parašė:

    Ankščiau dar ir kaip buvo kalbama apie vertexų gedimus: http://www.games.lt/g/news.news_full/29113.4?sev=part

    O autoriui nereikia siūlyti susilaikyti nuo OCZ diskų pirkimo, kadangi už garantijos darbus atsakys OCZ distributorius Lietuvoje Asbis. Juolab 128GB Vectorius uz super kaina pardavinejamas

  8. BC00 parašė:

    vertex4 laikomi kaip pat patvarus. O jei ocz bus isparceliuota garantinis tikrai pakibs ant plauko, tai pabrezia visi. Kalbama ne apie diskus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.