„Opera“ naudos „WebKit“ turinio pateikimo sistemą

Iki šiol Osle įsikūrusi kompanija naudojo savo sukurtą „Presto“ turinio pateikimo sistemą („render’į“) , tačiau vyriausias „Opera“ technologijų vadovas Håkon Wium Lie pranešė, jog nuo šiol visus 300 tūkst. vartotojų aptarnaus „WebKit“ platforma. Pirmas žingsnis — naršyklė „Ice“ skirta „Android“ ir „iOS“.

Norvegijoje gimusi interneto naršyklė žinoma daugeliui, tačiau pasaulinės sėkmės ji susilaukė būtent dėl mobiliesiems įrenginiams skirtos naršyklės „Opera Mini“. „J2ME“, „iOS“, „Android“, „Blackberry“ ir „Windows Phone“ prietaisus užkariavusi naršyklė populiariausia kylančios rinkos šalyse. Ji padeda vartotojams naršyti daugiau ir greičiau sunaudojant mažesnį kiekį duomenų. Šis svarbus žingsnis kelia vieną esminį klausimą — ką veiks didelė ir talentinga programuotojų inžinierių komanda, dirbusi prie originalaus variklio kūrimo ir tobulinimo? Wium Lie tikina, kad vietoj varžymosi lygiagrečiai su konkurentais, inžinieriai dabar galės sutaupyti laiko testuodami produktą ir susikoncentruoti į naujų procesų, bei charakteristikų diegimą. Vartotojai pasikeitimo pastebėti neturėtų, nebent greičio ir stabilumo padidėjimą.

4 Komentarai

  1. corehead parašė:

    o kokie pliusai is to? ta prasme koks vartotojui skirtumas? nes opera naudoju ir androide ir windozej..

  2. Press parašė:

    300m ne 300k
    http://my.opera.com/ODIN/blog/300-million-users-and-move-to-webkit
    o i tema tai bl bl, vienintele normali narsykle esanti rinkoje.

  3. mostfurious parašė:

    Savo telefone naudoju TIK Opera ir neketinu naudoti konors kito… default narsykles telefonuose puslapius krauna letai ir dar traffic suvartoja daugiau, tai yra du riebus minusai kuriu Opera neturi

  4. cepukas parašė:

    Pas mane ant windows phone exploreris puikiai viska krauna,nereikia cia apie tas defoult gerai 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.