Paaiškėjo, kaip vadinsis sekančios kartos AMD vaizdo plokščių architektūra

Naujienų ištroškusiems entuziastams Naujų Metų proga turime dovanų. Paaiškėjo, kaip bus pavadinta sekanti AMD vaizdo plokščių architektūra. AMD šį kartą įkvėpimo nusprendė pasisemti kosmose, o naujoji nomenklatūra turės „Polaris“ kodinį pavadinimą. „Polaris“ – danguje ryškiai šviečianti žvaigždė, mūsuose žinoma kaip šiaurinė žvaigždė.

Apie „Polaris“ nomenklatūrą informacija nutekėjo iš „HWBattle“ tinklapio, ten pirma pasirodė vienas ekranvaizdis, kuris po kiek laiko buvo pakeistas kitu. Gerai, kad „WCCFTech“ kolektyvas spėjo išsisaugoti pirmą vaizdinį, tad jums galime pateikti abu.

AMD teigia, kad jų tikslas kiekviename įrenginyje išjudinti pikselius kuo efektyviau. Žvaigždės yra pačios efektyviausios fotonų generatorės visatoje. Jų efektyvumas yra mūsų įkvėpimas kiekvienam pikseliui, kurį mes sukuriame. Tokį užrašą galime matyti ant nuotraukos, kuri buvo pašalinta šaltinio prašymu.

Antras vaizdas iš GPUOpen renginyje pateikto pranešimo. Jame užsimenama, kad sekanti AMD nomenklatūra vadinsis „Polaris“. Kadangi retai kas skaito pranešimus, tai šis dalykas kurį laiką liko nepastebėtas.

Kita kiek gandais apipinta informacijos dozė susijusi su Raja Koduri, „Radeon Technologies Group“ vadovo, pasisakymu „Twitter“. Vienoje iš žinučių Raja Koduri dar lapkričio mėnesį mistiškai prasitarė, kad „Polaris“ yra 2.5 karto šviesesnis šiandien. Tuo metu šie žodžiai nieko nereiškė, bet dabar, žinant, kad „Polaris“ yra sekančios kartos AMD architektūra, šis pasisakymas gali būti vertinamas įvairiai. Sekanti karta gali turėti 2.5 karto didesnį energetinį efektyvumą arba demonstruoti 2.5 karto didesnę spartą. Kaip bus iš tiesų sužinosime 2016 metais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.