Pagaminta Kinijoje: Du viename kompiuteris už žemišką kainą

Kinijos gamintojai visada mėgo konkuruoti kaina, šiek tiek aukojant kokybę, bet pastaruoju metu jų planšetiniai kompiuteriai ar telefonai nelabai nusileidžia žinomų kompanijų produktams. Be to, gaunant panašią kokybę reikia sumokėti mažiau.

Planšečių rinka po truputį išsikvepia, nes žmonės suprato, kad rankose turint vien ekraną jame rašyti tekstą nėra patogu, todėl buvo sukurti du viename kompiuteriai. Jie turi atjungiamą klaviatūrą, tad tokį kompiuterį galima naudoti teksto rinkimui ir bendravimui laikant jį ant stalo, o esant reikalui ar norui kaip planšetę, tarkim, lovoje.

Žinomų gamintojų du viename itin ploni kompiuteriai, kitaip žinomi kaip UltraBook‘ai, kainuoja nemažus pinigus, tad čia gali padėti Kinijos firmos. „Jumper EZpad 5s“ 11.6 colio Full HD IPS lietimui jautrų ekraną turintis du viename kompiuteris kainuoja 254 JAV dolerius. Už šiuos pinigus gausime jau įdiegtą „Windows 10“ operacinę sistemą, „Intel  Z8300“ keturių branduolių 1.44 GHz dažnio procesorių, 4 GB operatyviosios atminties, 64 GB vietos duomenims kaupti ir 8500 mAh bateriją. Žinoma, kompiuteris turi ir visas šiuolaikines jungtis: USB 3.0 x 1, USB 2.0 x 2, HDMI, atminties kortelių lizdą, ausinių jungtį, du garsiakalbius, dvi video kameras (2 MP ir 5 MP) ir, savaime suprantama, bevielio tinklo modulį. Pasak gamintojo, „EZpad 5s“ kompiuteris yra tikrai tvirtas, nes 34 % korpuso pagaminta iš plieno.

jumper-ezpad-5s

Jeigu „Jumper EZpad 5s“  kompiuteris savo specifikacijomis ir kaina nesudomino, Kinijos gamintojai visada turi kitų sričių įrenginių, kurių kainos yra labai viliojančios. Be to dauguma prekių yra Europos sandėliuose, tad įsigijus brangesnį daiktą nereikės mokėti jokių muitų ar papildomų mokesčių.

4 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Parduotuvėje nuorodose juokinga kinų-anglų kalba:) O kalbant apie du viename- būtent tokie nešiojami yra vieninteliai kuriuos vertinu teigiamai. Beveik nesveria ir neužima vietos kuprinėje, patogu bet kur naudoti, o jei ne lauke- normaliai pasijungti ir net pageiminti grojant jo vaizdą per TV. Tik visam tam dar reikia, kad procesorius būtų ne Zxxxx, o bent jau m3 serijos. Netgi pastarieji yra silpnesni nei mano Surface Pro 2, per vargą tinkamas Grid, X-com ir pan. lygio žaidimams.
    Taigi čia yra problema: intelis normalius tokiems kompiuteriams skirtus procesorius pardavinėja kainomis nuo $281, su AMD- kažin ar kas bus (nors galėtų). Todėl perkant tokį įrenginį- dažniausiai pasirinkimas tarp naujų kiniškų, išparduodamų senesnių modelių ne kiniškų, bei labai didelės kainos.

    • IFeelYou parašė:

      Man irgi tokie laptopai vieninteliai, kuriuos vertinu teigiamai, bet tikrai nei su Atom/Celeron ar M3 procesoriais. Jeigu jau M Core, tai nebent m7-6Y75, kurį turi 990 g sveriantis Lenovo Yoga 900S. O jeigu nori padoraus CPU, tai i7-6500U su HD520, kaip pvz. Lenovo Yoga 900 (1,3 kg). Kiti yra tiesiog per silpni. Iš bėdos aišku padirbsi, bet pasileidus 10 chrome langų ir HD filmą, jau gali jausti lagą :/

      • kernel_panika parašė:

        Bet core M serija neblogai progresuoja. Su kaby-lake’u intel’is truputi pakeite vardus: galingiausias core M taps i7, bet kalba eina apie ta pati 4.5W TDP:
        http://ark.intel.com/products/95441/Intel-Core-i7-7Y75-Processor-4M-Cache-up-to-3_60-GHz

        Turint omenyje kad bazinis daznis 1.3 o turbo net 3.6 – tokio daikto daugumai paprastu dalyku turetu pakakti. Nieko pries galingesnius procesorius, tiesiog U serijos buna su 15+ W ir su aktyviu ausinimu, o kaip zinia as megstu fanless, tai man tokie fanless daiktai kaip Asus Zenbook ar Dell Latitude su Core M labai patinka, o ir regis su sparta reikalai kazkiek turetu pagereti.

        PS. To i7 kaina tai pagerinta 😀 Labai reiketu Zen’ono kazkokio sioje kategorijoje iki 5-7W.

        • IFeelYou parašė:

          Tai jo, pradžioje šią seriją buvau nuvertinęs, bet po to paanalizavau – tikrai pusė velnio procesoriai. Pvz. m7-6Y75 pagal spartą atitinka i5-5200U, tai jau neblogai. 7 karta turėtų būti žymiai geresnė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.