Pakilus „Intel“ procesorių kainoms vis daugiau žmonių perka AMD

Labai keista, kad „Intel“ negali susitvarkyti su procesorių paklausa, kompanija jų tiesiog nespėja gaminti. Dėl to stipriai kyla šių procesorių kainos. Geresnės žinios AMD ir negalėjo laukti, pirkėjai nusivylę „Intel“ procesorių kainomis perka AMD procesorius. Prognozuojama, kad dėka šios situacijos AMD procesorių rinkos dalis gali pakilti iki 30 %.

Ne vien pirkėjai yra nepatenkinti „Intel“ procesorių trūkumu ir jų kainomis. „Intel“ partneriai, siūlantys surinktus ar nešiojamus kompiuterius, irgi niršta, nes jie privalėjo dažnai keitinėti savo platformas, o dabar tiesiog trūksta procesorių. Dėl šios priežasties toks gigantas kaip HP kitais metais trečdalyje parduodamų kompiuterių montuos AMD procesorius. Prognozuojama, kad „Intel“ procesorių trūks ne tik šių metų ketvirtame ketvirtyje, bet trūkumas tęsis iki 2019 metų antro ketvirčio.

6 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    Logiška. Specialistai spėja, kad AMD dėl to gaus + 30% CPU rinkos.

  2. Povilas parašė:

    O kodel AMD nekyla kainos?

    • Daimonass parašė:

      Nes kol kas cpu užtenka tiek kiek pagaminama.. Plius gerokai mažesni kaštai pagaminant tokį cpu

      • mafo parašė:

        Iš tikro tai kainodaros klausimas. AMD turi du kelius, rinkos plėtimo arba pelno didinimo. Pirmu atveju gali nekeisti kainų ir didintis pardavimus ateityje užsodindami daugiau klientų ant savo platformos, bet turėti nedidelį pajamingumą dabar, antru kelti kainas ir turėti didesnį pelną dabar. Tikiu eis pirmuoju, bent jau tol kol savo sandėliuose nepramuš skylės taip pogi. O kas liečia sąnaudas, tai manau intelis turi jas mažesnes vien dėl masto ekonomijos.

    • newdiamond parašė:

      1 .Pati AMD dar nera tokia galinga, kad iskart galetu nuo saves kelti kainas.
      2. Tiekimo dar inertiska matyt, tai nemato tokio baisaus padidejimo is AMD pirkimo, o jeigu pirks visi kaip pasele, tai kazkiek paaugs, bet jeigu AMD sugebes tenkinti poreiki, tai nekils tiek kiek Intel

      O siaip cia spekuliacines kainos ir tiek. Del to kris smarkiai paklausa, nes kainos is pirsto lauztos. Perlenke kazkas gerai lazda

  3. Stipena parašė:

    Maitinkit maitinkit drakoną.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.