Parodyta „Ryzen“ lusto konfigūracija

ISSCC konferencijos metu buvo parodyta keletas skaidrių su tiksliai surašytais „Ryzen“ lusto komponentais. Šios skaidrės nepalieka vietos interpretacijoms, visas lusto išdėstymas kaip ant delno.

Dabar jau patvirtinta, kad „Ryzen“ gaminami naudojant „GlobalFoundries“ 14 nm litografiją. Skaidrėse pamatysite, kaip atrodo visas keturių branduolių modulis, su jo viduryje visus branduolius siejančia L3 spartinančiąja atmintimi.

3 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    laukiu kernel_panikuoja komentaro/izvalgos

    • kernel_panikuoja parašė:

      Komentaruose as rasau tik savo asmenine subjektyvia nuomone ir tiek – cia yra daug labiau PC dalimis besidominciu zmoniu. As realiai net paciu galutiniu hardware’u daug nesidomiu, kaip Linux entuziastas daugiau seku tik CPU/GPU/CHIPSET seimu/kartu isleidimus ir esmines ju naujoves.

      Kaip ir jus is esmes laukiu oficialaus Ryzen relyzo ir in-depth review’u. Kiek pats info esu perskaites, tai mano nuomone, vieno branduolio nasumas pagal dazni realiam praktiniam darbe bus ganetinai artimas skylake/kaby lake’ui ir daugiausiai skirsis butent del dazniu skirtumo, o ne mikroarchitekturiniu dalyku.

      Kitas dalykas, kuris man kelia klausimu ir apie kuri info daug nera – tai atminties kontroleris. Idomu kaip bus su latency’iais, XMP ir pan. Tarkim, as speciau, kad bent 8C Ryzen’ui gali tureti pakankamai didele itaka aukstas efektyvus RAM daznis, nes reikia duomenim serti 8 branduolius. Turint omenyje tai, kad softas (multithreadinis os procesas tiksliau) vis dar prastokai scale’ina pagal kanalu skaiciu, tai vieno kanalu pralaidumas gali tureti ne trivialia itaka.

      Siek tiek nerima kelia Ryzen’o ateitis. Jim Keller, kuris kure Ryzen’a (ir athlon/athlon64) jau senai sedi Tesloj. Svarbu, kad esami inzinieriai nesuvarytu architekturos. Ryzen’as yra tik pirma seima su geru mikroarchitekturos potencialu, bet ji reikia tinkamai isnaudoti. Svarbu kad Ryzen’as neuzsisedetu vietoje, o po 5-10% (IPC) inkrementaliai tobuletu su kiekvienu refreshu.

      Anyway. Ateitis parodys.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.