Pasirodė dar daugiau „Kaby Lake“ apžvalgų; i3-7350K kimba į atlapus i5-2500K

Naujausių „Intel“ procesorių laukimas kažkoks keistas. Iki pačio pristatymo dar liko bent porą savaičių, bet jau seniau galėjome matyti „Kaby Lake“ procesorių apžvalgas. Dabar internete galime pamatyti dar porą naujų straipsnių, kuriuose nagrinėjama naujųjų procesorių sparta ir savybės.

Pirmoji apžvalga iš „Eteknix“. Ten pateikiami „Core i5-7600K“ spartos duomenys, o lentelėse galime matyti ir „Core i7-7700K“ rezultatus. Apžvalgoje nieko naujo neišvydome. „Kaby Lake“ „valgo“ daugiau elektros energijos nei pirmtakai ir dėl to labiau kaista. Sparta panaši į „Skylake“ architektūros procesorių. Maloniai nuteikia nebent galimybė peržengti 5 GHz barjerą, abu bandyti „Kaby Lake“ procesoriai pasiekė 5.1 GHz dažnį. Visą „Eteknix“ apžvalgą rasite čia.

  

Kiek įdomiau atrodo „Core i3-7350K“ procesoriaus bandymai. Tai dviejų branduolių ir keturių gijų procesorius su atrakintu daugikliu. Tokio egzemplioriaus su atrakintu daugikliu seniau neturėjome, tad jo sparta yra tam tikroje nežinomybėje.

Pagal „Hardware Unboxed“ pateiktus duomenis, „Core i3-7350K“ galinėjasi su „Sandy Bridge“ architektūros i5-2500k lygiavertiškai, kuris, savaime suprantama, yra nespartintas. Bet ar naujasis i3 tikrai vertas savo kainos, į tai gaus atsakyti kiekvienas sau.

Spartinant i3-7350K jis sugebėjo pasiekti 4.8 GHz dažnį, bet dėl to energijos sąnaudos šovė pro stogą. Visgi, atrodo, kad keturių branduolių procesorius už panašią kainą, kad ir su daug mažesniu dažniu, bus patrauklesnis pasiūlymas vidutiniam pirkėjui.

12 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Dual-core’as aplenke 900MHz mazesnio bazinio daznio ir 3 metais senesni quad-core – tiesiog „vau“…

    • IFeelYou parašė:

      Norėjai pasakyt 5 metais senesnį turbūt? 🙂

      Man irgi juokinga kai lyginami skirtingų dažnių procesoriai su K raide, kurie yra skirti spartinimui. Reikia lyginti clock to clock jeigu nori išsiaiškinti realų CPU pagerėjimą. Tas i5-2500k 4.5 Ghz pasiekia be jokių problemų, o didelė dalis žmonių pasiekia ir 4.7-4.8 Ghz ir dirba stabiliai metų metus. Tokiu dažnių jis tą 7350k suvalgytų pusryčiams nors yra žymiai senesnis.

      Kol kas vienintelis realus i3-7350K panaudojimas yra ofiso kompiuteris bobutėms dirbančioms su apskaita.

      • kernel_panikuoja parašė:

        Taip 5, paziurejau ne i ta vieta – 3 yra „end of life“ 😀 As irgi nieko pries pati gamini, tik tegu ir lygina su kokiu i5 7400 ar ten i5 6400, kuris dar bus pardavinejamas kuri laika po kaby isleidimo…

  2. SoTOP parašė:

    Jus nepaminejot dar vieno svarbaus dalyko – 2500K savo laiku kainavo 650-700Lt. Jeigu pasitvirtins spejama 7350K 180$ kaina, tai gausis 600+Lt. Man asmeniskai tai sitas dalykas baisiausias. Zen vienintele viltis.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Dar galima ivertinti ta fakta, kad sitam i3 reikia Z serijos motkes ir galimai gero ausintuvo, kad normaliai pakelti dazni. Platformos (MB+CPU) kainos prasme gaunasi Z motke + i3 OC 4.8GHz vs. H motke ir koks i5 7600, tik pastaroji kombinacija greiciausiai bus greitesne multithreade, tylesne, vesesne ir turbut net siek tiek pigesne. Tuo tarpu jeigu nereikalingas geras multithread’as, tai ir gerokai pigesnis i3 su pigia motka ant spartos ne ka tenusileis „paprastuose“ dalykuose. As si procesoriu, kaip jau esu minejes anksciau, matau kaip savotiska „zaisla“ overclocker’iams ar siaip entuziastams, nes realybeje jo pirkimas nera labai racionalus.

  3. zirnis parašė:

    100EUR butu gera kaina, nes cia toks kompromisinis variantas – dual core.

  4. newdiamond parašė:

    na sureziumuojant – intel karuna tik pasitaise ir viskas 🙂 neeeeeebent rise from ashes with ryzen 🙂

    • kernel_panikuoja parašė:

      Lyginti Intel ir AMD karunas desktop’e galima, bet nera labai moraliai teisinga 🙂 Intel’is turi dvi atskiras platformas – LGA11xx kaip mainstream’a ir LGA20xx kaip high performance/enthusiast. AMD turi tik viena – AM3+ (tuoj bus AM4), kuri atitinka Intel’io mainstream’a. Esme yra ta, kad AMD’as nesukure alternatyvos produkto prasme Intel’io LGA20xx platformai, nes LGA20xx yra Intel’io serveriu platforma, kuri yra apkarpyta ir pritaikyta desktop’ui. Sia prasme, AMD’as turetu analogiskai „fork’inti“ savo G34 platforma ir „nuleisti“ serveriniu CPU variantus link desktop’o, su visom analogiskom „gerybem“ kaip 4-channel atminties kontroleris, 40+ PCIe linijos ir kt.

      Jeigu Ryzen’o AM4 sugebes pakonkuruoti su bent silpniausiais Intel’io LGA20xx variantais, tai cia jau galima lenktis pries AMD’a, nes jis sugebes su mainstream’ine desktop’o platforma pasiekti visai kito lygio ir visai kitam load’ui dizainintos platformos nasumo lygi, nes siaip jau techniskai AM4 su LGA20xx net lygint nereiketu, reiketu imti Zen based Opteron’a.

  5. newdiamond parašė:

    kernel tavo komentarai visada tokie ne is pirsto lauzti. Kuo dirbi ?

  6. PhaNtoM parašė:

    Tikrai keistas produktas pažiūrėjus į kainą. Vat Pentium G3258 pilnai supratau ir pats pirkau, kol pribrendo reikalas ir kišenė pasikeisti į 4690k, nes kainavo vos 200Lt ir lengvai pasikėlė iki 4.4Ghz bei užteko ne core bound užduotyse / geimuose, o dar ir pardaviau rodos už 40€ po

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.