Pasirodė daugiau informacijos apie Intel SSD X25-X kaupiklius

Kompanija Intel, gerai žinomas centrinių procesorių gamintojas, jau kuris laikas žada pristatyti pigių kietosios būsenos kaupiklių SSD seriją, kurią paprastai vadina X25-X vardu. Dabar sužinota, kad šios šeimos nariai informacija sugebės skaityti 170MB/s, o ją įrašyti – 35MB/s greičiu.

Kaip ir būdinga SSD kaupikliams, šie pasižymės ypač mažomis energijos sąnaudomis. Intel sako, kad dirbdami kaupikliai reikalaus 90mW energijos, tuo tarpu ramybės būsenoje – 75mW. Tikėtina, jog kaupiklių atsako laikas bus kažkur apie 65ms.

Numatoma, kad X25-X šeimos nariai pasižymės bene geriausiu kainos/kokybės santykiu rinkoje. Žinoma, jų spartos nereikėtų lyginti su brangiais aukštos klasės Intel X25M gaminiais. Pastarieji sugeba informacija nuskaityti 250MB/s, o ją įrašyti – 70MB/s greičiu.

Kaip pranešama, kietosios būsenos kaupikliai turėtų pasirodyti šiame ketvirtyje, kažkur savaitė prieš Kalėdas. Jie bus 2.5 colio dydžio ir naudos MLC tipo Flash atmintį bei turės 40GB talpą. Flash atmintis pagaminta 34nm technologiniu procesu, o tai leido sumažinti kainą ir pristatyti gana padorią spartą. Deja, tačiau oficiali kaina kol kas neskelbiama.

10 Komentarai

  1. Creative64x2 parašė:

    o kaip teigia su laiku sparta krenta tai jei dabar nieko gero iš x25-x tai toliau bus išvis katastrofa. Nuskaitymų greičiai tai geri, bet įrašymų tiek aukštos klasės tiek žemesnių klasių įrašymų greičiai toli gražu dar nežavi, o kainos tai fantastiškos. Taip kad nė 2009 nė 2010 nevertės pirkt SSD

  2. BigMan parašė:

    as turiu pirmos kartos sdd.. Nesigailiu greitai dirba.

  3. Tomas parašė:

    SSD kitais metais nebent 8GB, kad OS tilptų. Manau bus neprastas variantas.

  4. rem86 parašė:

    o tai rasymo greitis tikrai 35MB/s? labai jau mazas..

  5. Creative64x2 parašė:

    Nieks neisižais su 8GB. 32GB minimum kad dar ir programų tilpų, o gal ir koks žaidimas. O greičiai įrašymo tai tikra tagedija kaip daugelis pastebėjo. Kitamet pereis prie mažesnių nm, bet kainos vis tiek dar netenkins.
    O geriausiais lėtas SSD būtų USB raktas(Write 15+MB/s Read 30+MB/s), bet kad nėra lengva perdaryt norint į jį windows instaliuot.

  6. Tomas parašė:

    Creative – lengva. 8GB per akis. Telpa OS ir visos reikalingos programos, tereikia mokėt konfiguruot OS.

  7. Creative64x2 parašė:

    Jei galima plačiau kaip paprastai padaryt USB laikmeną OS instaliavimui?
    Manau ne man vienam praverstų 🙂

  8. pingve parašė:

    eee 901 forumuose paieskokit, pilna informacijos nes labai daug kas modina juos ir rasosi os i SD kortas, DF ir panasiai, galesit pritaikyt bet kokiai sistemai ne vien eee

  9. developeris parašė:

    Creative64x2, use google 😉 ten yra tutorialai visi 🙂 bet as kai meginau , tai nepaleido jo ant laptopo kazkodel :/

  10. suck4it parašė:

    Nesamone 8gb OS palikt tik.. Tarkim nori w7 isirasyt, tai kad ir apkarpysi visvien kokiu ~5gb liks, bet poto visokie IE temporory failai.. Beto bent jau as megstu visus atsiustus sudukus(dainas, instalus programu ir t.t..) det ant dekstopo..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.