Pasklido Geforce GT 240 specifikacijos

Jau už dviejų savaičių Nvidia turėtų pristatyti Geforce GT 240, kuris bus gaminamas pagal 40 nanometrų technologinį procesą, tačiau nebus analogiškas Fermi grafiniam lustui, kurį parduotuvėse išvysime kiek vėliau. Tačiau tik šiandien internete pasklido kiek daugiau informacijos apie vidutinės klasės GT 240, tačiau jos tikslumu galime abejoti. Tikrai aišku tik tai, kad plokštėje bus naudojamas 40 nm GT 215 grafinis procesorius, pasak sklandančios informacijos, palaikantis DirectX10.1 ir Shader Model 4.1.

Fudzilla ir TCMagazine taip pat praneša, kad branduolis veiks pakankamai nedideliu 550 MHz taktiniu dažniu ir turės 96 stream procesorius, kurių sparta sieks 1340 MHz. Minimi ir 32 tekstūravimo vienetai bei PhysX palaikymas, leisiantis plokštę paskirti fizikiniams skaičiavimams žaidimuose. Galime tikėtis GDDR5 tipo atminties, tačiau bent pasirodymo pradžioje greičiausiai išvysime 512 arba 1024 MB GDDR3 variantus, atitinkamai veikiančius 850 ir 900 MHz dažniu.

Kaina taip pat nėra aiški, tačiau kadangi plokštės pakeis 9600-ąją seriją, turėtume tikėtis panašių ar šiek tiek aukštesnių kainų. Ypač tokiu atveju, jei TSMC nepavyks stabilizuoti 40 nm linijos efektyvumo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.