Patvirtintos „Radeon R9 Nano“ specifikacijos

Ilgai laukti neteko ir jau turime oficialias „Radeon R9 Nano“ specifikacijas, kurios pakels ne vieną antakį. Taip pat oficialiai galime pasakyti, kad šios vaizdo plokštės pristatymas jau rytoj, t.y. rugpjūčio 27 dieną.

Kai kas drįso teigti, kad „Radeon R9 Nano“ gaus pilnai įgalintą „Fiji“ grafikos procesorių, atrodo ši sunkiai suvokiama prognozė išsipildė. R9 Nano turės 4096 Stream procesorius, tiek pat kaip ir Fury X. Žinoma, branduolio dažnis bus kiek kuklesnis, skaidrė teigė, kad jis galės pakilti iki 1000 MHz. Reikia suprasti, kad tai yra maksimalus grafikos procesoriaus dažnis ir jis bus pasiektas tik esant tam tikroms aplinkybėms: kai neviršyta nustatyta temperatūra ar neviršytas nustatytas elektros vartojimas. Koks yra bazinis branduolio dažnis nepranešama.

Kadangi R9 Nano grafikos branduolys neapkarpytas, tad pirkėjai galės džiaugtis 256 TMUs ir 64 ROPs vienetais . Vaizdo plokštė turės 4 GB HBM tipo atminties, kuri veikia 500 MHz nominaliu dažniu ir su grafikos procesoriumi yra sujungta per 4096 bit atminties magistralę bei generuos 512 GB/s duomenų pralaidumą. Grafikos adapteriui reikės vieno aštuonių kontaktų maitinimo kabelio, o jos TDP reitingas sieks 175 W. Paskutinė nežinoma informacijos dalelė susijusi su šia vaizdo plokšte lieka tik jos kaina, kurią sužinosime jau rytoj, kada ir galėsime įvertinti ar AMD pavyko sukurti labai galingą mažytę vaizdo plokštę ar ne.

4 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Man labai įdomu, kaip čia bus iš tikro su tas sparta, nes 1 GHz skamba stipriai per optimistiškai. Tikriausiai dauguma laiko vaizdo plokštė praleis veikdama kur kas mažesniais dažniais.

  2. BC00 parašė:

    Greičiausiai. Bus panašiai kaip su blower aušintuvą turinčiomis 290(X), kurios mušdavo dažnius ir tų 947/1000 MHz nelabai ir būdavo. Pas Nano throttle bus turbūt nustatytas ties kokiais 80 C…

  3. BC00 parašė:

    AMD sako, kad konkuruos su GTX 970. Tai už kokią kainą tada jie ruošias peleist pilnai aktyvuotą Fiji, nors reali sparta turėtų lenkti GTX 980?:D
    P.S. beveik atspėjau:) throttle nustatytas ant 75 C. Žiūrėsim koks geras tas aušintuvas… Kaži ar tą magišką 1000 MHz leis net su max RPM pasiekt.

  4. SoTOP parašė:

    Man tai tie 1000mhz atrodo nepasiekiamai su 175W. Negi jie tikrai bus kazka gero "prioptimizave".

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.