PC pardavimai sukaustyti stagnacijos

Analitikų, "International Data Corporation", atlikti tyrimai parodė, jog antrajame šių metų ketvirtyje PC pardavimai ne tik kad neviršyjo praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu užfiksuoto rezultato, bet dar ir sumažėjo 0.1 %.

Tokius vangius pardavimus IDC aiškina ne tik šlubuojančia ekonomika, nervingais pirkėjais, laukiančiais stebuklų iš sistemų su Windows 8 operacine sistema bei vis dar turinčiais atpigti ultrabook'ais. Tiesa, didžiausia problema yra ne tai, kad Windows 8 stebuklu tiki paprasti pirkėjai, bet tai, kad miglos į akis yra prisipūtę ( o gal pripūsti ne savo noru) už pardavimus atsakingi asmenys. Tai lemia didėjantį prekių perteklių, kurio niekas ypatingai nesistengia išparduoti. Beje, verta pažymėti ir tai, jog žmonės paskutiniu metu vis labiau domisi išmaniaisias telefonais ir planšetėmis, neretai, teikdami pirmenybę būtent jiems, o ne nešiojamiems kompiuteriams.

IDC atlikti PC pardavimų paskaičiavimai. Įtraukiami: staliniai kompiuteriai, nešiojamieji kompiuteriai ir mini notebook'ai. Neįskaičiuojami: x86 serveriai, iPAD, Android bei Microsoft operacines sistemas naudojančios planšetės.

Bendriems PC pardavimams neaugant, šios rinkos pardavimų lyderiu vis dar išlieka HP, nors jų produkcijos apimtys antrajame metų ketvirtyje smarkiai sušlubavo. "Lenovo" sugebėjo pastebimai ūgtelti ir stipriai sumažino atstumą, skiriantį ją nuo pirmoje vietoje esančios HP. Kuomet "Dell" turėjo labai nelengvą ketvirtį, "Acer" sugebėjo stabilizuoti padėtį dėka sėkmingų pardavimų Europos rinkoje. Tuo tarpu didžiausia sėkmė aplankė "Asus". Įmonė itin sustiprino savo pardavimus Europoje, Azijoje bei Afrikoje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.