Pirmas „Intel Core i7-7700K“ spartos testas

Panašu, kad turime pirmą „Intel Core i7-7700K“ procesoriaus spartą parodantį testo rezultatą. Procesorius buvo išbandytas „Geekbench“ teste, o gauti skaičiai tikrai stebina.

„Intel Core i7-7700K“ vieno branduolio „Geekbench“ teste sugebėjo surinkti 6131 taškus, palyginimui i7-6700K surenka tik apie 4300 taškų. Jeigu skaičiai nemeluoja, tai yra net 42 % skirtumas. Nežinau kaip tai pavadinti, bet sunku patikėti tokia i7-7700K persvara.

Apkrovus visus „Core i7-7700K“ branduolius  „Geekbench“ multicore teste sugeneruotas 20243 rezultatas. Tuo tarpu „Core i7-6700K“ toje pačioje užduotyje gauna apie 16750 taškų. Skirtumas vėl akivaizdus – apie 20 %.

7700k-benchmarks-1

Priminsime, kad „Core i7-7700K“ procesorius yra „Kaby Lake“ šeimos atstovas turintis 4 branduolius gebančius veikti dviem gijomis. Nominalus i7-7700K dažnis yra 4.2 GHz, o boost režime jis gali pakilti iki 4.5 GHz .

Visi „Kaby Lake“ procesoriai bus gaminami pasitelkiant patobulintą „Intel“ 14 nm litografiją (14 nm+). Nauji „Intel“ procesoriai vis dar naudos LGA1151 jungtį ir galės būti talpinami į senesnes šio lizdo pagrindines plokštes, tam reikės tik BIOS atnaujinimo ir pagrindinių plokščių gamintojų įdirbio. „Kaby Lake“ procesoriai turėtų debiutuoti kitų metų sausį, CES parodos metu.

Kaby Lake lineup

24 Komentarai

  1. Minde parašė:

    Labai skirtingi duomenys ant skirtingu sistemu:
    Sep 06, 2016 System manufacturer System Product Name
    Intel Core i7-6700K 4001 MHz (4 cores)
    Windows 64-bit sornning 6705 19580

  2. kernel_panikuoja parašė:

    Bus kazkokios specifines priezastys cia. Is esmes neperdarius mikroarchitekturos ir bazini dazni pakelus vos 200MHz (o turbo 300) +40% single thread prieaugis skamba kosmiskai.

  3. ZeroFM parašė:

    Nusimato pavasarinis atsinaujinimas ( 7700K + 1080ti ) , cpu iškart imsiu , gpu sulaukt modelio kuris oc geresnį turi

  4. Mindaugas Klumbis parašė:

    Pripazinsiu, geekbench bazes nenagrinejau, pasitikejau wccf pateiktais skaiciais, kurie man kaip kosmosas biski skamba.

  5. IFeelYou parašė:

    Šitie rezultatai skamba taip pat juokingai kaip AMD Zen testai ir jų lyginimas su 6900K 🙂
    Manau prieš darant išvadas reikėtų palaukti žymiai daugiau ir įvairesnių testų, su konkrečiais atlikimo parametrais, o ne tiesiog skaičiukais.

    Tačiau skirtumai taip pat galėtų būti dėl to, kad čia lyginima su GeekBench 4, o ne su GeekBench 3 benchmarku, ko pasekoje rezultatai keičiasi su tam tikrom procesoriaus instrukcijom, ir gana žymiai. GeekBench 4 žymiai geriau išnaudoja tam tikras instrukcijas, atmintį ir pan.

  6. Mindaugas Klumbis parašė:

    Normaliomis aplinkybėmis bus keli procentai pagerėjimas per taktą, stebuklai iš dangaus nekrenta.

  7. samanius1124 parašė:

    kaip kokie rinkimai, katra partija daugiau pazades 😀

  8. IFeelYou parašė:

    Šiaip dėl įdomumo patestavau, tai GeekBench3 ir GeekBench4 single core rezultatai skiriasi ~18%. Ta prasme GeekBench4 jie yra ~18% didesni, bent jau ant 5960X. Ant 6700k turėtų dar daugiau skirtis. Tad prieš lyginant reikėtų pažiūrėti ar tikrai vienodai lyginta.

    Gal kas iš turinčių 6700k galėtų pratestuot GeekBench4 su 4.5 Ghz?

  9. aiwadj parašė:

    Sveiki, praleidau GeekBench4 6700K@4.5Ghz.
    Single-Core Score 5768
    Multi-Core Score 19176

    • IFeelYou parašė:

      Šaunuolis. Va ir išsprendei problemą. 5768 vs 6131 = ~6% didesnis single core ant 7700k. Taip kad nieko ypatingo kaip dauguma ir galvojo.

      • ZeroFM parašė:

        Kaip senam diedui gal nereikia aiškint kaip veikia boost rėžimas ( nevisi branduoliai dirbs 4.5GHz)
        https://www.youtube.com/watch?v=ne2nLBCx7ws va geras video parodo kad 6700K reikia 4.8GHz išspaust kad susilygintų su stock 7700K

        • IFeelYou parašė:

          Na tai beabejo kad ne visi, bet kas trukdo užlockint visų branduolių ant 4,5 Ghz kaip tai padarė aiwadj? 4,7-4,8 Ghz yra gana nesunkiai pasiekiamas dalykas su 6700k, klausimas ar ir 7700k taip jau lengvai overclockinsis iki aukštų dažnių. Tikiuosi kad taip.
          O video labai prastas, kaip ir absoliuti dauguma youtube video apie benchmarkinimus, kadangi juos daro visi kas netingi. Visų pirma net testas kuriuo lyginta yra skirtingų versijų, visų antra ramo kiekiai skiriasi dvigubai, kas gali įtakoti šitą testą. Ir greičiausiai (pagal detailed results) skiriasi ir ramo greičiai, kas labai įtakoja šitą testą.

      • aiwadj parašė:

        Ner uz ka 🙂 Man kad ir 10% bus nasesnis naujas cpu, jau idomu, cia entuziasto liga 🙂 Dart idomiau temp. charakteristikos, siuo metu „padalinau“ 6700k ir pertepiau liquid ultra, tai load su prime95 max temp 61 laipsnis. Overcklokas tas pats, 4500MHz.

        • IFeelYou parašė:

          Nu super temperatūros, o koks aušintuvas?

          • aiwadj parašė:

            Na bandymus dariau apie tris menesius su geriausiom rinkoje esanciom pastom, tokiom kaip MX2, MX4, Noctua NT H1, Thermal Grizzly Kryonaut ir kt. Rezultatai panasus, bet tik pradzioje, t.y dvi pirmas savaites, paskui temperaturos branduoliu vel pradeda labai skirtis ir pasoka iki 70 laipsniu ir auksciau. Galiausiai perejau prie liquid ultra, jau menesis idealios temp. Tikiuos, kad tai ilgalaikis sprendimas. Tiesa tarp procesoriaus „lid“ ir ausinimo modulio naudoju viena is minetu pastu. Liquid ultra naudoju tarp procesoriaus kristalo ir „lid“
            Ausintuvas Corsair H100i V2
            http://www.corsair.com/en/hydro-series-h100i-v2-extreme-performance-liquid-cpu-cooler

            • IFeelYou parašė:

              Heh, galėjai išvengti tų bandymų jeigu būtum man parašęs 🙂 Iškart būčiau rekomendavęs Liquid Ultra. Kitos pastos (nebent kitos skysto metalo) šiuo metu nebelabai įsivaizduoju naudojimui. Aišku kažkada kaip ir Tu bandžiau nemažai.
              Aš Liquid Ultra naudojau (kai turėjau 4790k) tiek tarp lid ir kristalo, tiek tarp lid ir aušintuvo. Jeigu aušintuvas ne iš aliuminio – jokių problemų.
              Laukiame Tavo rezultatų http://www.technews.lt/forum/viewtopic.php?f=4&t=4650 🙂

              • aiwadj parašė:

                Labai bijojau youtube paplitusiu liquid ultra „prikepimu“, gaila neradau nei vieno zmogaus, kuris ilga laika naudoja liquid ultra. Gal kartais turi izvalgu po metu ir daugiau kas vyksta su liquid ultra? Aciu

                • IFeelYou parašė:

                  Na čia yra tik mitas ir manau visiškos pasakos. Su i7-4790k naudojau skystą metalą tiek ant pačio CPU čipo tiek ant metalinio dangčio ~2 metus ir absoliučiai nieko. Tas pats su GPU ant R9 290X ~2 metus ir pardaviau, dabar sėkmingai naudoja kitas. O šiuo metu kitos pastos net neįsivaizduoju. Man rodos greičiau sukietėja paprastos pastos nei metalo.

                • aiwadj parašė:

                  Na didelis aciu uz atsiliepima, daba daug ramiau 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.