Pirmasis Apple kompiuteris nupirktas už 133 tūkstančius svarų

Leidinys The Wall Street Journal rašo, kad Christies‘s aukcione italų kilmės verslininkas už 1976 metais pasirodžiusį kompiuterį Apple-1 sumokėjo net 133 tūkstančius svarų ir tai gali būti brangiausias bet kada nupirktas asmeninis kompiuteris.

Kažkada vos 666 JAV dolerius ir 66 centus kainavęs Apple-1 pasižymėjo 8k darbinės atminties kiekiu ir 8 bitų 6502 1MHz dažnio mikroprocesoriumi. Aukcione parduotas kompiuteris nebuvo visas, o parduota tik tai, kas išsaugota – pagrindinė plokštė, klaviatūra, mikroprocesorius, instrukcijos, mokėjimo kvitai ir originalioji jo pakuotė.

Italų verslininkas, kuris yra nežinomas, sakėsi esąs labai laimingas pirkiniu ir šį daiktą padovanosiąs savo broliui, kuris domisi ypač senais asmeniniais ir ne tik kompiuteriais. Aukcione dalyvavo ir Styvas Wozniakas, vienas iš Apple įkūrėjų, kuris teigė, jog Apple-1 net nėra patentuotas, o panašius kompiuterius galėjo susirinkti bet kas, kas tą sugebėjo padaryti.

Galime priminti, kad Apple-1 asmeniniu kompiuteriu prekiauta nebuvo ilgai. Jis pasirodė 1976 metais, o po metų jo gamyba nutraukta. Jį 1977 metais pakeitė Apple II asmeninis kompiuteris, kuris sukėlė šiokį tokį proveržį asmeninių kompiuterių rinkoje.

7 Komentarai

  1. crooked parašė:

    ot retardu yra

  2. PonasKlebonas parašė:

    Taip ir vienas iš jų tu , suprask žmogus turi pinigų tam jis gali pirkt ką nori kad ir mėnulio uolienas jei tik jaučiasi nuo to laimingesnis.

  3. nanoWorld parašė:

    Retard\’as per stiprus zodis, bet is dalies pritariu crooked: as tai vadinu neracionaliu mastymu arba paprasciau – kvailu mastymu. Esant tokiam mastymui, atsiradineja dirbtinos salos, auksuoti automobiliai ir panasiai, bet tokia jau zmoniu prigimtis matyt 🙂

    Klausima reiktu kelti – kodel neracionalus ir nelogiski sprendimai daro zmogu laimingesni? Ir matyt reiketu i ji atsakyt psichologams…

  4. Pasisiauses parašė:

    Gal dėl to, kad laimės jausmas savaime nėra racionalus ir logiškas. Tai emocija, jausmas. O emocijos niekad nebūna racionalios 🙂 taigi visai ne racionalumas žmogų laimingesnį 🙂
    tokie dalykai net pirmokui suprantami 🙂

  5. nanoWorld parašė:

    Visvien pirmiausia – tai yra smegenu veikla, kurioje aiskiai kazkas ne taip gamtos \"sukonfiginta\", bet kaip sakant, filosofuot cia galim daug tokiom temom, bet visgi as esu salininkas to, kad pas zmogu racionalusis ir logiskas posistemis turetu pimenybe emocinio atzvilgiu 🙂

  6. Pasisiauses parašė:

    Turėtų, bet yra taip, kad tie racionalumai tik kokioj trečioj vietoj…

  7. donaciuxx parašė:

    as turiu sena laptopa 🙁 labai daznai galvoju apie nauja, galinga stacionaru pc. taigi pagalvokit koks pc iseitu uz tokius pinigus… na, bet nesvarbu, suprantu tokius zmones, as ir pirkciau ta kompa uz tiek jei tureciau didele mase pinigeliu :P:)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.