Pirmieji AMD Llano APU pavyzdžiai pasirodys netrukus

Šiuo metu JAV, San Franciske vykstančioje tarptautinėje Solid-State Circuits konferencijoje AMD atskleidė daugiau informacijos apie artėjantį savo pirmąjį Fusion lustą, kuris dar žinomas Llano APU vardu.

Antras pagal dydį lustų gamintojas pasaulyje patvirtino, kad Llano APU pasirodys dar pirmoje kitų metų pusėje kaip Sabine nešiojamųjų kompiuterių ir Lynx vidutinės klasės stalinių kompiuterių platformų dalis. Kaip žinia, Llano bus pagrįstas 32nm technologiniu procesu, turės keturis branduolius, o jo didžiausia išskirtinė ypatybė – integruotas DirectX 11 API palaikantis grafinis lustas.

AMD nepagailėjo informacijos apie naująjį gaminį. Pranešta ir tai, kad centrinis procesorius turės integruotą DDR3 darbinės atminties kontrolerį ir nors nepalaikys L3 spartinančiosios atminties, tačiau turės 4MB antrojo lygmens, kas reiškia 1MB per branduolį. Numatomas energijos suvartojimas sieks nuo 2.5W iki 25W. Produktas taip pat naudos naują energijos vartojimo technologiją, kuri išjungs nenaudojamus branduolius, kai nebus apkrovos, taip sumažinant energijos sąnaudas.

AMD planuoja, kad pirmieji Llano inžinieriniai pavyzdžiai pasirodys dar šių metų pirmojoje pusėje, kai ankščiau tai buvo planuota antrajai šių metų pusei. Tikėtina, kad šie APU procesoriai pasirodys dar pirmoje kitų metų pusėje.

4 Komentarai

  1. svedas parašė:

    kaip supratau šis produktas bus skirtas biudžetiniam variantui ?

  2. Crembo parašė:

    Vis dar laukiu, kai AMD pasieks Intel kainos/galingumo santikio prasme 🙁

  3. nanoWorld parašė:

    Tam tikrame kainu intervale AMD visada kainos/galingumo prasme pasiekieke intel. Gaila, kad pastaruoju metu tai is esmes yra budget sritis, geriausiu atveju mainstream. O iki high end bent jau su LIana nemanau kad pakils, nes paciu CPU logine architektura is esmes nesikeis – Phenom 2. Teoriskai isimtis gali buti zaidimai, kaip zinia AMD GPU \"kiek spartesni\" nei intel integralai 🙂 , tai turetu atsiliepti CPU+GPU sistemoje, ir vilties suteikia heterogenines sistemos panaudojimas bendrai paskirciai, bet velgi, tokius dalykus turi palaikyti ir operacine sistema ir taikomoji programine iranga, taigi laukia idomus CPU vystymosi etapas.

  4. Domast parašė:

    esant ribotam biudžetui iki ~2500Lt ar renkant žaidimų kompiuterį tai 9 iš 10 varaintų labiau apsimoka imti AMD procesorių 🙂 h-end taip intel atsiplėšusi smarkiai, bet didžiajai daugumai namų vartotojų jie neaktualus 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.