„Plextor“ išleidžia naujos kartos M9Pe NVMe kaupiklius

Dar nesulauksi CES parodos atidarymo „Plextor“ žaidėjams ir aukštos spartos trokštantiems entuziastams pasiūlė M9Pe serijos SSD kaupiklius. Šiai dienai tai sparčiausias „Plextor“ produktas, galintis pasiekti 3200 MB/s linijinę skaitymo ir 2100 MB/s siekiančią rašymo spartą. Įvesties/išvesties operacijų per sekundę sparta, žinoma, siekia šešiaženklius skaičius, atitinkamai, 400 000 ir 300 000 IOPS. Kompanija pasirinko „Marvell“ valdiklio ir 64 sluoksnių „Toshiba“ Bics3 3D TLC NAND atminties kombinaciją, kuri turėtų būti pajėgi tinkamai pasigrumti su „Samsung 960 Pro“.

Tradiciškai pirkėjas galės rinktis iš trijų modelių: įprasto M.2 formato (M9PeGN), M.2 formato su uždėtu radiatoriumi (M9PeG) ir brangiausio, tačiau geriausią aušinimą turinčio modelio, kuris montuojamas ant pridėtinės PCIe plokštelės (M9PeY). Šio modelio išskirtinumas – 3 režimų programuojamas RGB LED pašvietimas. Visi trys modeliai bus siūlomi trijų skirtingų talpų konfigūracijomis: 256 GB, 512 GB ir 1 TB. Pirmajame leidžiama įrašyti 160 TB duomenų, antrajame 320 TB, o talpiausiame 640 TB.

„Plextor“ suteikia 5 metų garantiją. Rekomenduojamos kainos prasidės nuo ~110 USD už 256 GB, ~210 USD už 512 GB ir ~420 USD už 1 TB. Modeliai su radiatoriumi kainuos ~10 USD brangiau, kai M9PeY variantai bus dar ~25 USD brangesni.

17 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    „Šio modelio išskirtinumas – 3 režimų programuojamas RGB LED pašvietimas“

    http://m.memegen.com/h14u4g.jpg

  2. IFeelYou parašė:

    Na o jeigu nejuokaujant apie RGB (nors juokinga), išsamus review yra čia:
    https://www.tweaktown.com/reviews/8471/plextor-m9pe-512gb-1tb-nvme-pcie-ssd-review/index.html
    Šiaip testai atrodo gana nuviliantys. Samsung 960 Pro praktiškui visur greitesnis, kai kur net ženkliai. Taip pat perkant šį diską esi lyg ir įpareigotas pirkti 512 GB versiją, nes 256 GB rašymo greitis krenta iki ~1000 mb/s, kai tuo tarpu 512 GB ~2000 mb/s.

    • YOman parašė:

      man tai išvis tas RGB nesusipratimas kažkoks. Į kainą tai viskas įkalkuliuota, o topinio ir gero gaminio be RGB praktiškai kaip ir nenusipirksi jau.. Čia apie MB kalbu.

      • IFeelYou parašė:

        Na dabar ant bangos tas dalykas. Man asmeniškai tie keli LED’ai nemaišo, nes juos galima priderint prie build’o. Bet kai „mirgu marga“ tai kažkaip Kalėdiškai atrodo…
        ASRock minimaliai LED’ų deda vis dar. Tikėkimės nesubankrutuos dėl to 🙂

        • YOman parašė:

          tai man irgi jie nemaišo. Atjungti būtų bet kokiu atveju (kaip ir tas 1080ti rgb atjungtas pas mane pilnai). Tik kaip minėjau kad automatiškai viskas brangiau kainuoja.. Ir ne keliuose euriukuose čia esmė. Iš principo tiesiog, kad negali pilnai pasirinkti pagal savo norus ir tau primetamas tas sušiktas bling bling 🙂

    • Evaldino parašė:

      Nu bet jei tiket tuo paciu Tweaktown, tai overall performance when running moderate workloads (nu tipinis PC useris) deliver performance better than 960Evo and almost as good as 960Pro.
      O jei kaina bus ~220$ (kai Pro 300$), arba 430$ vs 630$ uz Pro, tai tikrai apciuopiamas skirtumas.
      O mazesniu neverta ziuret. 🙂

      • IFeelYou parašė:

        Na išvada parašyta gana graži, bet manau kad į 960 Pro lygą šitas diskas net nepretenduoja, kadangi jis visiškai nesugeba išlaikyti pastovios spartos prie bent kiek didesnių apkrovų, matosi pastovūs „šokinėjimai“ grafikuose, ir praktiškai nei viename teste jo neaplenkė, o taip pat atsilieka ~20% endurance, nors gal paprastam useriui tas ir nėra labai aktualu. Tačiau manau paprastas useris tokių diskų nelabai ir perka 🙂 Čia daugiau high-end lygio diskas.
        Va su 960 Evo jau žymiai įdomiau. Nesakyčiau kad jis lenkia 960 Evo, nes testuose prie „natūralių“ apkrovų, kaip pvz. 4K Write (OS disk 75% Full) jis net stipriai atsilieka, o kur Heavy Workload Model apskritai visur pralaimi, tik tiek kad daugelius userių to nelabai pajus. Viskas atsiremia į kainą.
        Rekomenduojama yra ~220 dol. su aušintuvu, tai Skytech bus ~240 eur. Gaunasi ~10 eur pigiau nei 960 Evo.
        Manyčiau dar reiktų palaukt daugiau review, kad susidaryt labiau pagrįstą nuomonę.

    • Minde parašė:

      man isvis idomu, kodel 256GB pas dauguma SSD krenta greiciai.

      • IFeelYou parašė:

        Dėl to kad maži diskai turi mažiau NAND čipų ir kontroleris paraleliai veikia su mažiau linijų. Didesniuose atvirkščiai.

        • Minde parašė:

          o tai kodel nera skirtumo tarp 500GB, 1TB, 2TB ? Didesni chipai?

          • IFeelYou parašė:

            Pas Plextor nėra, pas kitus gamintojus yra, tik mažesni. Tiesiog sudeda daugiau čipų ir turbūt ta paralelizacija turi savo ribas. Pvz. Intel Optane 900p apskritai nėra jokio spartos skirtumo nei tarp disko dydžio, nei tarp jo užpildymo. Dėl specifinio kontrolerio.
            O šiaip manau tiesiog gamintojams nelabai apsimoka prigamint daug mažos apimties čipų kad kontroleris veiktų su jais normalia sparta, be to jie suinteresuoti kad vartotojas pirktų didesnios talpos diskus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.