Pranešta apie du naujus AMD „Zen“ inžinerinius pavyzdžius, vienas jų su kilstelėtu dažniu

Šiemet apie „Zen“ procesorius matome labai daug informacijos, bet ji dažniausiai atskrieja iš neoficialių šaltinių, tad jos legalumą patvirtinti gan sunku. Panaši situacija ir šį kartą. „Anandtech“ forume naudotojas, slapyvardžiu AMD Polaris, parašė apie du naujus „Zen“ inžinerinius pavyzdžius.

Pranešama, kad AMD pagrindinių plokščių gamintojams siunčia A0 revizijos „Zen“ lustus, kurių vienas turi keturis, o kitas aštuonis branduolius.

Pirmasis „Zen“ procesorius su aštuoniais branduoliais gavo kiek kilsteltą dažnį nei seniau. Bazinis procesoriaus dažnis yra 3150 MHz, visų branduolių Turbo yra 3300 MHz, o vieno branduolio maksimalus Turbo dažnis siekia 3600 MHz.

Modelis su keturiais branduoliais turi sekančius dažnius: baziniame režime – 2900 MHz, visų branduolių Turbo – 3100 MHz, maksimalus vieno branduolio Turbo – 3400 MHz.

Priminsime, kad naujieji AMD „Zen“ procesoriai turės panašią technologiją kaip ir „Intel, kuri leidžia vienam branduoliui apdoroti dvi gijas tuo pačiu metu. „Zen“ procesoriai prekyboje turi pasirodyti 2017 metų pirmame ketvirtyje. Tikėkimės, kad galutiniai modeliai turės kiek didesnius dažnius nei inžineriniai pavyzdžiai.

AMD-Zen-CPU-Architecture-1

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.