Prasidėjo DisplayPort 2.0 įrenginių sertifikavimas

DisplayPort 2.0 technologija bus netrukus pradėta naudoti ir vartotojams pasiūlys beprotišką pralaidumą, nes galės palaikyti nesuspaustą 8K 60 Hz dažniu ir 4K HDR 240 Hz dažniu. DisplayPort 2.0 duomenų pralaidume pralenks HDMI 2.1 ir palaikys keletą unikalių funkcijų.

Vaizdo elektronikos standartų asociacija VESA paskelbė, kad pirmieji DisplayPort 2.0 šaltinio ir ekrano įrenginiai sertifikuoti kaip palaikantys DisplayPort 2.0 / DisplayPort UHBR (Ultra-High Bit Rate). Šiuos šaltinius ir ekranus sukūrė AMD, „MediaTek“ ir „Realtek“, ir jie oficialiai atitinka „DisplayPort 2.0“ standarte nustatytus bandymų reikalavimus. Paprasčiau tariant, „DisplayPort 2.0“ yra parengtas integravimui į produktus.

Dėl DisplayPort 2.0 ir DisplayPort UHBR suteikiamo pralaidumo galima palaikyti didesnę skiriamąją gebą ir atnaujinimo dažnį nei DisplayPort 1.4 ir HDMI 2.1. Kaip ir senesniuose DisplayPort standartuose, DisplayPort 2.0 palaiko ekranų grandininį sujungimą, o DisplayPort 2.0 vienu kabeliu galima prijungti iki keturių 4K 60 Hz HDR ekranų arba du 4K 120 Hz HDR ekranus. DisplayPort 2.0 yra ekranų technologijos ateitis, o DisplayPort 2.0 Alt režimai taip pat gali palaikyti „SuperSpeed USB“ duomenų perdavimo greitį, todėl DisplayPort 2.0 galima naudoti kaip universalią ekrano ir duomenų jungtį.

DisplayPort 2.0 bus galima naudoti su standartinio tipo DisplayPort jungtimi ir per USB-C. USB-C jungtis iš esmės pakeis Mini DisplayPort naudojant DisplayPort 2.0. Kaip ir DisplayPort 1.4, DisplayPort 2.0 palaikys Display Stream Compression (DSC), Forward Error Correction (FEC), HDR metaduomenų perdavimą ir kitas pažangias funkcijas.

4 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    Anksciau buvo VGA, DVI…HDMI naturali evoliucija

    Protingi zmones, paaiskinkite, ka dabar kartu veikia HDMI ir DP, skirtingos organizacijos kuriancios standartus ?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.