Qualcomm ruošia ypač spartų procesorių mobiliesiems

Gerai žinomas mobiliųjų telefonų centrinių procesorių gamintojas Qualcomm pranešė, kad jau paskutiniame šių metų ketvirtyje ketina rinkai pradėti tiekti naujos kartos Snapdragon architektūros procesorių išmaniesiems telefonams.

Naujasis Qualcomm procesorius veiks mobiliesiems telefonams ypač dideliu 1,5GHz dažniu, taip pat turės net du branduolius, o pats procesorius bus žymimas QSD8672 vardu. Centrinis procesorius bus gaminamas 45nm technologinio proceso pagalba ir, pasak gamintojo, taps pačiu greičiausiu pasaulyje centriniu procesoriumi skirtu aukštos klasės išmaniesiems telefonams.

Qualcomm taip pat pasiūlys keletą naujovių. Viena iš jų – net 1080p vaizdo atkūrimo galimybė, taip pat taupymo rėžimas. Kai bus nereikalingas vienas iš branduolių, jis persijungs į laukimo rėžimą ir taip bus taupoma baterija. Labai tikėtina, kad pirmieji išmanieji telefonai su šiais procesoriais pasirodys 2011 metais, tačiau jų galime sulaukti dar ir šiemet.

4 Komentarai

  1. phemark parašė:

    neblogai, gaila kad dabartiniu procesoriu neisheis pasikeist sitais:)

    budejimo rezime batarkes gal daug ir nevartos, bet tik isijungus ekrana, su dviem branduoliais batarke valgys kaip kokia karve:)

    kada bateriju technologijos prades vytis visa kita….. (ne vien mobiliuose, visur kur tik jos naudojamas…)

  2. SB parašė:

    As toki procesoriu matau plansetuose arba tokiuose irenginiuose, kaip Dell Streak. Sujungiame tai su Android 2.2 ir Flash bei gauname tikra internetini, spartu irengini. Toki tikrai isigyciau.

  3. Fostil parašė:

    Na nelabai sutinku jog tik plansetam, man tai butu butent sekantis telefonas su hdmi jungtim ir fullhd supportu. Na ir zinoma programas(ne zaidimai) butu galim kurt normalesnes, o ne kastratus. 1 diena jei pilnu apkrovimu islaikys, tai per akis bus tokiu telefonu turetojam.

  4. phemark parašė:

    Kad pilna diena atalikytu pilnu apkrovimu, reikia batarkiu didesniu. Dabar juk su 1ghz procais nauji smartphonas puse dienos teishtraukia pilnu apkrovimu…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.