„Radeon ReLive“ tvarkyklės išvydo dienos šviesą

Kaip ir buvo žadėta šiandien, gruodžio 8 dieną, AMD išleido didelį tvarkyklių atnaujinimą – „Radeon Software Crimson ReLive Edition 16.12.1“. Ne visada galime pasakyti, kad AMD padaro tai, ką žada, bet šiuo atveju bandę tvarkykles liko jomis patenkinti.

TechPowerUP“ tinklapyje „Radeon ReLive“ tvarkyklių apžvalga atskleidžia, kad gausime viską, ką matėme skaidrėse. „Radeon ReLive“ video įrašymo įrankis veikia gerai, spartos praradimai maži. „AdoredTV“ bandymai rodo, kad AMD video įrašinėjimo ir transliacijų įrankis netgi duoda mažesnį kadrų nuostolį žaidimuose nei „ShadowPlay“. Verta paminėti, kad visiem patiko tai, kad norint įrašinėti video su „Radeon ReLive“, nereikalinga jokia registracija.

„TechPowerUP“ ypač liko sužavėti „Radeon Chill“ funkcija. Ji, esant nedideliam veiksmui, mažina generuojamus kadrus, todėl suvartojama mažiau elektros energijos, mažiau išskiriama šilumos, o ventiliatorius sukasi lėčiau ir tyliau. Nors elektros sąnaudos nukrito gan žymiai, testuotojas žaidimo eigoje apčiuopiamo spartos skirtumo nepastebėjo. Gaila, kad kartu nepateikė, kaip pasikeitė generuojamų kadrų skaičius.

Spartos pakilimai nėra labai dideli. Priklausomai nuo žaidimo, RX 480 pagreitėjo nuo 1 iki 7 procentų. AMD panašiai ir žadėjo.

Naujausias „Radeon Software Crimson ReLive Edition 16.12.1“galite pagriebti iš AMD svetainės.

15 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Fantastiškos tvarkyklės. Tikrai vertos downloadinimo. Pagaliau atsirado Wattman palaikymas, pagerėjo sparta praktiškai visur, nebesimato senų bug’ų. Benchmarkų rezultatai stebėtinai geresni (vėliau smulkiai parašysiu kiek). Tiesiog Wow!

    • ZeroFM parašė:

      Aš nematau nieko naudingo šiame reikale . OC absoliučiai užtenka afterburner ar precisionx . Dideli minusa galima kalt kad reikalingas absoliutus clean install kas paprastam userui mission impossible .
      Dėl 1-7% geresnio performance Wow neverta sakyt . Bet jau pagaliau pristatė tai ka nvidia jau n metų turi

      • Stipena parašė:

        Kokia mision impossible? Paspausti knopke clean install vietoj install? 😀

        • ZeroFM parašė:

          Stipena
          2016-12-08 21:42
          o nebandei per safe mode su DDU išinstaliuoti draiverių pilnai ir šviežius įrašyti? Gal kur windowsuose problema, pvz šimta metų neperrašyti…

          IFeelYou
          2016-12-09 08:56
          Ar tikrai clean install darei? Jeigu buvo seni draiveriai reikėtų pilnai perinstaliuot, ne ant viršaus.
          Ir galvok ką nori dėl tokių komentarų. Kokį nori būda pasirinksi vistiek liks AMD folderiai su likusiom šiukšlem

          • IFeelYou parašė:

            Na Stipena turėjo omenyje AMD programėlę (kuri absoliučiai paprasta ir yra vienas mygtuko paspaudimas) pilnai ištrint draiveriams, nes žmogui kažkas neveikia. O aš ir turėjau omenyje tiesiog Clean install, kuris daromas per naujus draiverius, taip pat vieno mygtuko paspaudimu. Jau kelis kartus testuodamas perrašiau naujus draiverius be jokių problemų tiesiog su Custom Install ir viskas veikia.
            AMD folderiai liks su šiukšlėm, lygiai kaip ir bet kurios kitos programos folderiai liks su šiukšlėm. Čia Windows, o ne MacOSX. Ištrink nVidia draiverius ir pasileidęs registrą > Find paieškok žodžio nVidia. Pavargsi betrindamas…

          • Stipena parašė:

            O nemanai kad čia forume ne paprasti useriai renkasi? Ir tarp kitko tas pats liečia ir nvidia driverius. Abiejų kompanijų driveriai turi opcija „clean install“, o bet tačiau kartais abiem nei tas nepadeda todėl, ne paprasti useriai, naudojasi DDU programėle bet ir to kartais būna negana, tad tenka per safe mode su ja pažaisti. Draiveriai nėra vienas failiukas, kuris tik folderyje sėdi todėl viskas kurkas sudėtingiau.

      • IFeelYou parašė:

        ZeroFM tavo fanboiškumas jau juokingai skamba. Jeigu tau +7% spartos su draiveriais nėra wow, tai sedėk su nVidios -7% su kiekviena nauja vaizdo plokščių karta. O apie clean install tai apskritai praleidai progą patylėt. Paprastam useriui didelis sunkumas yra paspaust Custom install mygtuką vietoje šalia esančio Express install? Nu čia nebent nVidia useriams misija neįmanoma turbūt.

  2. IFeelYou parašė:

    Dar pora pastebėjimų iš naujų draiverių:
    – instaliacija nepalyginamai greitesnė ir patogesnė nei anksčiau;
    – su Crossfire neveikia nauja AMD iChill funkcija, kuri turėtų sumažint temperatūras (liūdesys);
    – bent jau man Wattmanas pjaunasi su absoliučiai visomis OC programomis ir kol kas neina to ištaisyt. Net su MSI Afterburner;
    – OC su Wattmanu mažesnis negu su kitom OC programom, tačiau rezultatai su tuo pačiu OC žymiai didesni.

    • Stipena parašė:

      Tu žaidimų nežaidi 😀 Chill veikia tik su tam tikrais žaidimais:
      1 Team Fortress 2 DX9
      2 Overwatch DX11
      3 Counter Strike DX9
      4 Paragon DX11
      5 CrossFire DX9
      6 Fallout 4 DX11
      7 Far Cry Primal DX11
      8 Deus Ex: Mankind Divided DX11
      9 Warframe DX11
      10 Dark Souls III DX11
      11 The Witcher 3 DX11
      12 Far Cry 4 DX11
      13 PlanetSide 2 DX9
      14 World of Warcraft DX9/DX11
      15 Rise of the Tomb Raider DX11
      16 Tomb Raider (2013) DX9/DX11
      17 The Elder Scrolls V: Skyrim DX9

      Asmrniškai norėčiau League of Legends kad palaikytų, bet aš nusistatęs cap framerate ties 144 tai man rx480 tik 50W teryja, kur jau ten beChill’int 😀

  3. TomasP parašė:

    Nvidia galėtu pasimokyti daug ko iš AMD kaip kurti geras tvarkykles.

  4. Edd Win parašė:

    Nu ir prisinervinau su tuo „Wattman“… kadangi turiu AMD 295×2 vaizdo korta, pamaciau kad naujas realysas drivereriu isejo, ziuriu cia visi taip sujude, pagalvojau kodelgi neupdatinus.. little did I knew kad cia konkreciai geimeriam visas tas reikalas, nes zaidimu zaisti praktiskai nezaidziu. Pagal darba esu dizaineris, ir vos tik isirasius 16.12.1 driverius, tik pajungiu 3D modeliavimui skirtas programas vaizdo driveriai iskart crash’ina Tipo unexpected Wattman error, teko gryzti prie 16.11.5
    P.S. Isjungimas Wattman in the global settings nepadejo

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.