„Radeon RX 490“, tikėtina, pasirodys dar gruodį

Šiuo metu RX šeimos asortimente, kuri varoma „Polaris 10“ ir Polaris 11 lustais, AMD neturi nieko galingiau RX 480, kuriai užtenka galios varžytis tik su GTX 1060. Prieš gerus keturis mėnesius pati AMD nutekino galimą RX 490 vaizdo plokštės kūrimą, dabar atsirandant informacijai, kad tokį pavadinimą turinti vaizdo plokštė ne tik bus anonsuota, bet ir taps prieinama prekystaliuose dar šį gruodį. Tiesa, už RX 490 kol kas apglėbta nežinios. Remiantis tais pačiais AMD dokumentais, šiai dienai žinome, kad tai 4K rezoliucijai ir VR skirtas produktas, turėsiantis didesnę nei 256 bitų atminties magistralę ir kainuosiantis panašiai (arba net mažiau) tiek, kiek dabar kainuoja GTX 1080.

Apie RX 490 dar lieka išsiaiškinti labai daug, visų pirma koks grafinis procesorius bus integruotas šioje plokštėje. Nors „Vega“ architektūros vaizdo plokštės paskutiniais gandais turėtų pasirodyti geriausiu atveju kitų metų 1-ajame ketvirtyje, negalima atmesti tikimybės, kad tai paskubinta būtent „Vega“ vaizdo plokštė. Visgi, kur kas realesnis variantas, kad už RX 490 pavadinimo slepiasi dviejų „Polaris 10“ lustų produktas, iš viso galimai turėsiantis 4608 Stream procesorius. Reikiamai funkcionuojant „CrossFire“, jų ne tik pakanka 4K rezoliucijai, bet AMD įgyja svarų pranašumą VR aplinkoje, nes vieno lusto pajėgumai gali būti skirtas konkrečiai vienai akiai. Būtų sunku ginčytis, kad tai ne išskirtinai VR skirtas produktas.

Atsižvelgiant į tokius faktus, jog pasirinkto pavadinimo numenklatūra indikuoja „Polaris 10“ lustą, plokštės draudimo suma prilygsta dviems RX 480 ir RRA serifikatas buvo gautas dar gerokai prieš „Vega“ užbaigimą, beveik nekyla abejonių, kad bent kol kas AMD bandys pagąsdinti GTX 1080 pasitelkdama du „Polaris 10“ lustus arba kitaip dvi RX 480 vaizdo plokštes vienoje.

AMD-Radeon-RX-490-900x528

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.