Rusų iš Ukrainos pavogta žemės ūkio technika buvo išjungta nuotoliniu būdu

CNN praneša, kad Rusijos kariai Ukrainoje ne tik plėšia gyvenamuosius namus, bet ir vis dažniau vagia žemės ūkio įrangą, šimtus tūkstančių tonų grūdų ir statybines medžiagas. Vieno incidento Melitopolyje metu apiplėšiant „John Deere“ prekybos atstovybę buvo panaudotas Rusijos karinis transportas: bortinis sunkvežimis su ant šono nupiešta Z raide.

Tarp pavogtų daiktų sąrašo buvo du kombainai, kurių kiekvieno vertė – 300 000 JAV dolerių. Taip pat buvo pavogti 27 žemės ūkio technikos vienetai, įskaitant kitų tipų traktorius ir sėjamąsias. Bendra visų gaminių vertė siekė beveik 5 mln. dolerių.

Dalis technikos buvo nugabenta į netoliese esantį kaimą, tačiau likusi dalis atsidūrė už 700 mylių Čečėnijoje. Daugelyje mašinų įrengtos GPS sekimo sistemos ir jas galima valdyti nuotoliniu būdu, o tai reiškia, kad jas taip pat galima išjungti ir užrakinti nuotoliniu būdu.

„Kai Ukrainos užpuolikai nuvežė pavogtus kombainus į Čečėniją, jie suprato, kad negali jų net įjungti, nes kombainai buvo užblokuoti nuotoliniu būdu“, – sakė CNN kontaktinis asmuo.

Teigiama, kad dabar technika stovi fermoje netoli Grozno, nes konsultantai Maskvoje bando apeiti nuotolinius užraktus. Jei jiems nepavyktų, vienintelė galimybė būtų parduoti mašinas atsarginėms dalims.

1 Komentaras

  1. EscO parašė:

    oh Deere 😀

    right 2 repair kovojo, kad traktorius patys ūkininkai galėtų taisyti. Ir tame vis dar didelis teisinis chaosas, bet kiek girdėjau ukrainiečių „hakeriai“ siūlo modus, kaip apeiti dauguma John Deere sisteminių apribojimų. Tai manau, kad ruskiai ilgai netruks

    šaltinis:
    https://www.vice.com/en/article/xykkkd/why-american-farmers-are-hacking-their-tractors-with-ukrainian-firmware

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.