Atskleista „Ryzen 5 1600X“ sparta „CPU-Z“ teste

Kadangi šiandien savaitgalis, tai eisime tiesiai prie reikalo. Pasirodė ekranvaizdžiai su „Ryzen 5 1600X“ sparta „CPU-Z“ teste. Rezultatas atrodo labai geras.

„Ryzen 5 1600X“ yra šešių branduolių procesorius su 12 gijų, o jo dažnis testo metu turėjo būti 3.3 -3.7 GHz ribose. Palyginimui pasitelksime „Guru3D“ kitų procesorių rezultatų lenteles. R5 1600X tiek vieno branduolio, tiek viso procesoriaus sparta lenkia tiek pat branduolių ir gijų turintį „Core i7-6850K“, kuris dar ir dirba didesniu dažniu (3.6-3.8 GHz). Ryzen“ sparta ir toliau stebina.

29 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    kazkaip nesinori tiketi kad tai tiesa…

    • KiNi parašė:

      man tai kaip tik-norisi 🙂

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Man irgi norisi, bet stengiuosi apie tai per daug negalvoti dabar. Dar buvo kalbama, kad tai gali būti spartinto Ryzen rezultatas. Ne tiek daug liko laukt iki apžvalgų.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Teoriskai imanoma, jeigu sitas testas daugiausiai apkrauna integer unit’us…

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Aš pasiskaitau ir vis užmirštų kokioms užduotims integer, o kokioms FPU(lyg taip vadinas) yra svarbu. Gal trumpą pamokėlę galėtum?

        • kernel_panikuoja parašė:

          Klasikiniu poziuriu, kai snekam apie paprasciausius skaliarinius skaiciavimus, tai yra mazdaug taip:
          – integer operacijos uzima absoliucia dauguma load’o, kadangi i jas ieina bet kas, kas susije su sveiko tipo skaiciais (bendroji integer aritmetika + adresu, operacijos su baitu masyvais + tekstu, operacijos su bitais). Taikomuoju poziuriu i cia ieina dauguma OS task’u/funkciju, duomenu spaudimas/skleidimas/archyvavimas, kompiliavimas, video/photo encode’inimas/decode’inimas, asimetrine kriptografija;
          – floating point operacijos uzima statistiskai mazuma load’o ir i jas ieina bet kas, kas susije su viengubo ar dvigubo tikslumo (principe IEEE 754) skaiciais. Viskas, kas susije su 3D (zaidimu varikliai, modeliavimas, simuliavimas, CAD tipo programos, moksliniai skaiciavimai (HPC)).

          Siomis dienomis procesoriai turi kruvas specializuotu instrukciju, tokiu kaip SSE, AVX, ADX, FMA etc. Sitos instrukcijos is esmes implementuoja SIMD’a, kas reiskia, kad viena komanda atlieka veiksmus su kruva tokio pacio tipo duomenu, kas konceptualiai yra veiksmai su vektoriais. Is vienos puses tai gali zymiai paspartinti tam tikro softo veikima, bet tas softas turi buti sukodintas taip, kad tai isnaudotu.

          Vat cia ir atsiranda skirtumas tarp sintetikos ir realiu gyvenimo situaciju. Sintetiniai testai bent teoriskai yra labai gerai optimizuoti, gali paleisti butent tam tikrai procesoriu seimai sukompailintus objektus ir t.t. Tai yra tarsi idealizuotas load’as. Realiame gyvenime veikia daigybe techniniu ir ekonominiu faktoriu, kurie lemia tai, kiek softas pasinaudos HW savybem. Pavyzdziui:
          – softo kurejai gali nepanaudoti hw savybiu tada, jei tam reikia hw/cpu proprietary vendor’iaus kompiliatoriaus ar libu, uz kuriuos reikia brangiai basliuoti;
          – softo kurejai gali nepanaudoti hw savybiu tada, jeigu jos yra tik mazoje rinkos dalyje esanciu CPU ir tai yra maza vartotoju baze – sliejamasi prie to, ka supportina dauguma;
          – softas gali supportinti hw savybes, bet su realiame scenarijuje esanciais duomenim ar algoritmais reali nauda gali buti minimali (zodziu load depending issues);
          – CPU gali supporinti kazkokias instrukcijas, bet ju vidine implementacija padaryta silpnai ar neefektyviai;
          – kruva kitu priezasciu;

          Del to ir gaunasi taip, kad ant popieriaus atrodo vienaip, bet realiame gyvenime veikia kitaip.

          Konkreciai kalbant apie Ryzen’a, tai AMD’as su juo aiskiai taiko i Desktop’us ir Serverius/Data center’ius. Ant popieriaus Ryzen’as turi 8FLOP/clock, kai tuo tarpu skylake’as turi 16FLOP/clock. Be to, Ryzen’as nepalaikys AVX512. Is esmes tai reiskia, kad Ryzen’as teoriskai gerokai nusileidzia vektoriniuose floating point operacijose ir potencialiai tokisoe srityse kaip HPC, moksliniai skaiciavimai, machine learn’ingas ir dirbtinis intelektas jis pralos skylake’ui single-thread performance prasme. Kitavertus, Desktop’e dauguma softo tokiu instrukciju nenaudoja, o duombazese/web server/application server ir pan. datacenter uzduotyse to net nereikia, todel pagal kaina Ryzen’as tikrai konkuruos cia su Intel’iu, ko AMD’as ir sieke.

          Zodziu bottom line’as butu toks: eiliniam zmogui ir serverynams Ryzen’as bus tikrai geras price/value ir tiketina geresnis nei Intel analogai. Eiliniam turiu omenyje Win + office + games (dauguma avx nenaudoja o jei ir naudotu tai greiciausiai tik daleliu simuliacijai ir pan.) + amateur stuff. Visokiems 3D grafikos profams, mokslininkams, inzinieriams, HPC del stipresnio AVX’o LGA20xx platforma (tam tikrais atvejais gal net ir LGA1151) toliau liks nenukonkuruota.

  2. newdiamond parašė:

    nu galima dar viena rubrika ivesti… „kompiuteris is esmes“ powered by kernel_panic 🙂
    is kur tu semies tokios liaudies isminties ? kernel_panic ? darbas toks ar cia ant tiek hobis stiprus ?

    • kernel_panikuoja parašė:

      Tikriausiai visko po truputi: baigtos studijos + darbas + is dalies hobis, kazkiek knygos. Nelaikau saves nei kazkokiu it guru, nei dideliu zinovu. Is visu siu sriciu turiu kazkoki sukaupta bendra supratima apie kompiuterines sistemas, tai is jo ir parasau kaip as asmeniskai isivaizduoju viena ar kita situacija.

      Tiesa pasakius, kas del galutiniu PC daliu, tai as apskritai sia prasme „suckinu“ ir nesu labai „entuziastiskas“ 🙂 Dazniausiai perku visiska piguva (geriausiu atveju midrange) pagal „pakankamumo“ principa, ziuriu kad po linuxu gerai suktu ka man reikia ir tiek. Visokie Asrock, value kategorijos RAM’ai, stockiniai (intel) cooler’iai ir kita pas mane dazni sveciai… Ant stalo fanless korpusas stovi, toks didelis aliumo gabalas, tai labai gerai kola pasisildyt ant jo. Linux terminale „stress –cpu 4“ komanda paleidziu kad CPU uzkistu – 15min ir done 😀

      PS. Aciu atsakiusiems i ankstesni komentara.

  3. enerasu parašė:

    Goodbye Intel – Hello AMD ?!

  4. ZeroFM parašė:

    Panašu kad teks waterblock keisti 😀

  5. IFeelYou parašė:

    Na tikiuosi po Ryzen pasirodymo pasipils Ebay naudoti 6950X po 800 eurų, reikės pasiimti 😀 Koloniuk, ruoškis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.