„Ryzen 6800H“ integruota 680M grafika lenkia MX 450

Praėjusią savaitę buvo oficialiai išleisti nešiojamiems kompiuteriams skirti „Ryzen 6000H“ serijos procesoriai. Jie gavo ne tik naują „Zen 3+“ branduolį, bet ir RDNA 2 architektūros grafikos posistemę. Iki šiol AMD vis dar naudodavo „Vega“ architektūros integruotą grafiką. Su nauja grafikos architektūra AMD gali pasiūlyti daugiau spartos, o tai puikiai matosi testuose. Kaip aiškėja iš „Zhihu“ padarytų testų „Ryzen 6800H“ su 680M grafikos posisteme daugumoje žaidimų šiek tiek lenkia diskrečią MX 450 grafiką. NVIDIA visai neseniai išleido MX 550 ir MX 570 žemos spartos diskrečią grafiką nešiojamiems kompiuteriams, bet tik MX 570 atrodo kiek padoriau, nes MX 550 siūlo tiks vos daugiau spartos ne MX 450. Tai reiškia, kad žemos spartos diskreti grafika tam tikrais atvejais, kaip ir netenka prasmės, nes pats procesorius gali turėti stipresnę grafiką.

4 Komentarai

  1. Atavar parašė:

    Jau buvai beveik nusiteikęs, kad sekantį PK reikės rinktis mATX formatu su kokia nors mid/lower grade VGA, viską komponuojant kaip galima kompaktiškiau (kiek tai leis temperatūros). Bet atsiranda viltis, kad AMD ZEN4 APU visgi patemps mano minimalius reikalavimus ir bus galima susidėt kokią kompaktišką mITX sistemėlę.

    • SoTOP parašė:

      Greičiausiai IGPU pas Zen4 bus silpna, praktiškai tik tokia, kad pirkti atskirą vaizdo kortą nebūtų būtina.

      • Atavar parašė:

        Nematau logikos. Jei mobiliam segmente perėjo prie RDNA2, tai kodėl desktop turėtų likti prie senos Vegos.

        • neblogai parašė:

          Turėtų būti RDNA2- vien jau tam, kad būtų visur RDNA2, ir būtų paprasčiau su palaikymu. Tačiau spėjama, kad bus nedaug CU. Kadangi šios klasės (Raphael) AMD procesoriai yra I/O lustas + čipelės, tai iGPU turės būti I/O luste, nes dvi čiplelės reikštų du iGPU, kas būtų silicio švaistymas. Na o jei jau iGPU yra I/O luste- tai jei vėl I/O lustas bei pagr. plokščių čipsetas bus tas pats (kaip buvo su X370/470/570), tai didelis iGPU čipsete vėlgi būtų nepanaudotas. Na ir galų gale- yra gandai, kad Raphael taip pat bus naudojamas galingiems žaidybiniams nešiojamiems- taigi ir vėl didelis iGPU būtų nepanaudotas, nes žaidimams juose bus naudojamas dGPU. Todėl ir spėju(-ama), kad iGPU Raphael AM5 bus silpnas, gal ~Intel Xe 32EU lygio, keli CU vaizdo išvedimui + kodekų blokas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.