„Samsung“ ir „Apple“ pralošinėja Kinijos gamintojams

„Gartner“ praneša, kad pirmą šių metų ketvirtį Kinijos gamintojų trio atsiriekė ketvirtį pasaulinės išmaniųjų telefonų rinkos.

Jau anksčiau buvo kalbėta, kad nepaisant „Samsung“ lyderiavimo išmaniųjų telefonų pardavimuose, „International Data Corporation“ priskyrė pardavimų augimą tokiems Kinijos gamintojams, kaip „Huawei“, „OPPO“ ir „Vivo“. IDC duomenimis, per pirmą 2017 metų ketvirtį buvo parduota iš viso 347 milijonai įrenginių, ir, priešingai nei „Samsung“ ir „Apple“ metiniu beveik nuliniu augimu, minėta kinų trijulė parodė dviženklį augimą. Na, „Gartner“ parodė savo duomenis apie pasaulinę išmaniųjų telefonų rinką ir atrodo tik patvirtino spartų Kinijos gamintojų augimą.

Bendras vaizdas atrodo panašiai: iš 380 milijonų įrenginių buvo daugiausia „Samsung“ gamybos, toliau seka „Apple“. Procentaliai lyginant rinkos dalis pirmais 2016 ir 2017 metų ketvirčiais „Samsung“ kiek krito, kas iš dalies aiškinama Note fiasko. Kas svarbiausia, abu pirmaujantys gamintojau nerodė pardavimų augimo, kas rodo didėjančią konkurenciją iš Kinijos prekės ženklų.

Ir iš tiesų, trys Kinijos kompanijos – „Huawei“, „OPPO“  ir „Vivo“ – atsidūrė trečioje, ketvirtoje ir penktoje vietose. „OPPO“ ir „Vivo“ parodė milžinišką metinį augimą, kas rodo, kaip Kinijos elektronikos kompanijos vejasi pasaulio gigantus – šiais metais trejetas perėmė ketvirtadalį visų išmaniųjų telefonų pardavimų.

Ir, žinoma, „Samsung“ lyderiavimo ir Kinijos kompanijų spartaus augimo dėka atotrūkis tarp „Android“ ir „iOS“ vis auga. Iš 347 milijonų pirmą ketvirtį parduotų įrenginių, 51,6 milijono, t.y. tik 13 proc., turėjo „iOS“ operacinę sistemą.

1 Komentaras

  1. newdiamond parašė:

    tai yra labai gerai, reiskias vyksta konkurencija….

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.