„Samsung“ ir „SK Hynix“ ribos NAND ir DRAM gamybos plėtrą

Digitimes“ praneša, kad „Samsung“ ir „SK Hynix“ žada lėtinti NAND ir DRAM gamybos plėtrą. Visa tai – dėl mažesnės nei tikėtasi paklausos, kuri prognozuojama 2019 metų pirmam ketvirčiui. Šiuo metu DRAM kainos vis dar aukštumose, bet NAND atminties prietaisai gerokai atpigę.

Gamybos plėtros atsisakymas yra paprastas žingsnis norint sumažinti pasiūlą ir taip pakelti produktų kainas. Su NAND atmintimi toks žingsnis gali būti suprantamas norint stabilizuoti kainų kritimą, bet kai DRAM kainos yra tokios aukštos, norint jas tokias išlaikyti toliau, atrodo, kad specialiai reguliuojamos kainos.

„Samsung“ planuoja atsisakyti DRAM atminties gamybos plėtros Hwaseong ir Pyeongtaek gamyklose, kur 2018 m. trečiame ketvirtyje turėjo būti pradėta kepti po 30 tūkst. DRAM silicio plokščių per mėnesį. „SK Hynix“ irgi planuoja mažinti gamybą, bet konkrečių skaičių nepateikia.

Analitikai prognozavo, kad NAND atmintis trečiame ketvirtyje pigs 10-15 %, o ketvirtame ketvirtyje dar 15 %. DRAM atminties kainos patraukti žemyn turėjo ketvirtame ketvirtyje, dėl per didelės pasiūlos, bet dabar jau neaišku ar tai įvyks, jai bus gaminama mažiau DRAM lustų.


Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.