„Samsung“ irgi lėtina senesnius telefonus su programiniais atnaujinimais

Seniau buvo išsiaiškinta, kad „Apple“ lėtina savo telefonus per programinius atnaujinimus. Kompanija tada paaiškino, kad tai daroma dėl to, kad laikui bėgant baterija praranda savo charakteristikas ir norint naudotojui toliau pasiūlyti pakankamai gerą baterijos tarnavimo laiką lėtinamas procesorius. Tuo metu „Samsung“ neigė, kad ką nors panašaus daro su savo senais telefonais, bet italų tyrimas rodo visai ką kitą.

Per vykdytą tyrimą italai nustatė, kad atnaujinimai senesniems „Samsung“ telefonams sukėlė įvairių problemų ir apčiuopiamai sumažino spartą, tuo pačiu pagreitinant naujus telefonus. Dėl tokių veiksmų „Samsung“ buvo skirta 5.7 mln. USD bauda. Dar vienas dalykas, kurį pažymėjo tyrėjai, yra tas, kad tiek „Samsung“, tiek „Apple“ nepateikia pakankamai informacijos naudotojams ką jų atnaujinimai daro ir nepateikia galimybių grįžti prie senesnės programinės įrangos. „Apple“ dar buvo nubausti papildoma 10 mln. USD bauda už tai, kad vartotojams nepaaiškino telefonuose esančių baterijų senėjimo proceso.

17 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    Kas nors tikite, kad abi kompanijos sumokės baudas ?

  2. newdiamond parašė:

    Apie baudas, aisku, kad netikime, bet kas galetu paneigti, kad pavyzdi ima is Apple 😀 gi ka Apple sugalvoja „labai nerealaus“, tai kiti megdzioja 😀

  3. Frantisekas parašė:

    Tai aisku kad sumokes ten gi tik iki 10mln, finansiskai turbut labiau apsimoketu kasmet moket baudas ir toliau letint 😀

  4. procc parašė:

    Na įdomu, kurie telefonai patenka į „lėtinamūjų“ sąrašą.

  5. Strelok parašė:

    la la la laaaaawsuit

  6. pasimetes parašė:

    Keista, kad lėtina tuos telefonus, nes kažkaip galvojau baterija nudvesia greičiau.

  7. Gnytasis parašė:

    Cia visur taip net skalbimo masinos daznu atveju turi ribota skalbimu skaiciu. Is paciu remontininku girdejau kad po tam tikro skalbimu skaiciaus sudega mikroschema pagrindine ir remontas jau nebeapsimoka tad perki kita. Auto irgi daromi taip nepatikimai kad greiciau pirktum kita. Nors tikrai visa pramone galetu padaryt idealiai viska bet jiem nebus pelninga tada, kad ilgai laikys.

  8. Guja parašė:

    Šiaip pagalvojus jei TAI daroma su telefonais,tai kuo geresni ar blogesni pvz. vaizdo plokščių gamintojai?Apie tai jau kalbėta N sykių,bet vis gi..

  9. xenixas parašė:

    suletina telefonus – uzdirba simtus milijonu doleriu, sumoka bauda 0.01% uzdarbio 😀 sakot neapsimoka? 😀

  10. zirnis parašė:

    Kalbant apie Samsung, realiai gali pirkti tik flagmanus, pagrindas likusio asortimento: ekonominiu detaliu rikiniai uz brangiai, tai nereikia noreti, kad srotinis cipas ir 2GB ram veiktu sklandziai..

    Dar viena dalykas, tai Samsung fenomenas, nezinau, kaip jus, bet mane stulbina aplinkiai zmones, turi samsung kuris tragiskai elementarias funkcijas atlieka, po to vel perka samsung?????

    • newdiamond parašė:

      kiek gyvenime esu turejes telefonu, na nie vienas man neveike tragiskai.
      Jus jaunimas siais ko norite is tu telefonu ? 😀 kad Jums merga ir zmona surastu ?, kad atliktu veiksma nuo neatsiradusios minties ?
      Kazkaip nezinau, man jau truputi nervina tie posakiai „oj be rysio lagina…oi be rysio silpnas telefonas 😀 ir t.t.“

      • kernel parašė:

        Esme labai paprasta – masinio vartojimo rinkoje niekas nenori optimizuoti senam HW, todel net nereikia specialiai kazko letinti – del sudino softo kodo esamas HW automatiskai leteja. Taip daroma tiek del ekonominiu priezasciu (daugiau uzdirbama su naujais produktais), tiek del inzineriniu (programeriai ispindeja nuo pigaus HW).

        Cia detalesne info: http://tonsky.me/blog/disenchantment/

      • pasimetes parašė:

        Man irgi kažkaip keista, nes man po oreo update pagreitėjo truputi telefonas. 😀 Ir šiaip realiai nesuvokiu, kada jiems suletėja jei greičiau tampama laidiniu dėl baterijos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.