„Samsung“ išleidžia „960 Pro“ ir „960 EVO“ M.2 NVMe SSD

„Samsung“ atnaujina savo SSD diskų seriją. Į naujuosius diskus dėmesį tikrai atkreips entuziastai, žaidėjai, dirbantys su sunkiasvorėmis programomis ar šiaip mėgstantys turėti itin sparčius komponentus.

85b

„Samsung 960 Pro“ ir „960 EVO“ palaikys M.2 standartą su NVMe protokolu. Diskai turės PCIe 3.0 x4 jungtį.

„960 Pro“ gaus V-NAND atminties lustus, tokių diskų talpa bus 512 GB, 1 TB ir 2 TB. O jų sparta pakils iki neregėtų aukštumų. Skaitymas sieks iki 3500 MB/s, rašymas iki 2100 MB/s, o IOPS sparta rašyme bus iki 440 000, skaityme iki 360 000. „960 Pro“ gaus net penkerių metų garantiją. Talpiausias modelis iškęs net 1200 TB duomenų įrašymą. „960 Pro“ diskų kainos startuos nuo 329 $ už 512 GB talpą, o už 2 TB versiją teks pakloti 1299 USD, 1 TB kainuos 629 $.

„960 EVO“ bus kiek kuklesnis, bet vis dar vertas dėmesio ir turės patrauklesnę kainą. „960 EVO“ bus siūlomi 250 GB, 500 GB ar 1 TB talpos. Jų sparta rašyme bus iki 3200 MB/s, o skaityme iki 1900 MB/s. Skaitant galima pasiekti 380 000 IOPS, o rašant iki 360 000. Šiems diskas „Samsung“ suteiks trijų metų garantiją. Šių diskų ištvermės reitingas bus kiek silpnesnis, 1 TB versija be problemų leis įrašyti net 400 TB duomenų. „960 EVO 250 GB“ kainuos apie 129 $, 500 GB versija – 249 $, o 1 TB diskas – 479 $.

Naujų „Samsung“ kaupiklių reikėtų ieškoti nuo spalio mėnesio.

samsung-960-pro-960-evo  85a

27 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Gerai kad nepirkau to kaistančio ir throtlinančio 950 Pro. Imsim 960. Aišku reiktų normalių review palaukt.

    • kernel_panika parašė:

      As tai turbut bet kuriuo atveju „del visa ko“ nusipirkciau is elektronikos prekiu varini radiatoriuka koki ir uzmesciau su termo klijais and SSD tokio. Turint omenyje kokiam plote sudeti cipai ir kokiais pajegumais mikrokontroleris veikia, tai labai jau drasiai atrodo nuogi lustai 🙂 Ypac kai dabar esu persimetes ant fanless sistemu ir pas mane oras realiai net necirkuliuoja korpuso viduje…

      • IFeelYou parašė:

        Skaičiau labai daug 950 Pro testų, kadangi rimtai planavau pirkti, tai jie kaista nežmoniškai, vienintelis dalykas kuris gelbėja yra automatinis greičio throtlinimas, bet kokia prasmė pirkti entuziastams skirtą produktą, kuris daugiau nei 20% sumažina savo greitį prie sunkių sąlygų (pvz. benchmarkinant).
        Kandangi pas mane skirtingai nei pas Tave toli gražu ne fanless sistema, idėja buvo įdėti labai didelio statinio spaudimo ventiliatorių kuris pūstų tiesiai virš lazdelės. Taip turėčiau sustabdyti tą nežmonišką kaitimą.
        Beje, laukiam Tavo fanless sistemos nuotraukų ir trumpo aprašymo 🙂

        • kernel_panika parašė:

          Kolkas nieko naujo nepirkau. Ilga istorija cia…
          Is principo dabar turimo standartinio Broadwell nuc’o su fanless Akasa case uztenka, tik noretusi dar ir GPU tokiam sprendime, kad galeciau ant zemesniu nustatymu kokie viena kita zaidima pazaist. BET, bet. Su fanless cia bedu yra. Jeigu deti atskira vaizdo plokste iki ~95W (GTX950 galimai GTX1050), tai tada reikia milzinisko fanless case’o, kuris paskaiciuotas jai. Ten reikia tada lupt lauk stock’ini vga ausinima ir det toki metalini pad’a su leadpipe’as i pati korpusa montuojamais. Esme ta, kad gaunasi „gramozdas“ didelis. Tipiniai tokie korpusai buna vos ne tokio dydzio, kaip tie seni baltu kompu horizontaliai statomi korpusai po monitorium, tik is aliuminio 🙂 Nenoriu tokio sprendimo.
          Galima bandyt i mazesni fanless case igrust vaizdo plokste, kuri pati turi fanless ausinima pasyvu, bet velgi. Tokiu ploksciu yra labai nedaug. Is kazkiek „pajegesniu“ is vis tik GTX750 (neskaitant visisko ten low endo). Be to, tokios plosktes zaidziant paprastai ir taip pakankamai daug kaista gerai vedinamam korpuse, o kas bus kai ikisi ja i kazkoki aliuminio visiskai uzdara mazu gabaritu korpusa… Testu tokiem retiem atvejam beveik nera, o tikimybe overheat’ui nemaza. Kaip sakoma, nesinori finale likt su pimpalai delne, siuo atveju tik su i7 7700T.
          Dar vienas variantas yra pirkti kazkoki „gamerini mini pc“ (kurie visada buna su fan’ais), lupt PCB ir bandyt pritaikyti kazkok ifanless case’a. Tokie buna daugiau maziau nesiojamo kompo motke sukista i mazu gabaritu desktopini korpuseli. Paprastai ten buna koks mobilus Intel U serijos i5/i7 2 core + GTX M kazkas. Problema ta, kad tokiu mini-pc motkes buna nestandartines, tai tektu pirkti kazkoki general-purpose pramonini aliuminio korpusa (panasiai kai masininiai stiprintuvai turi) ir paciam rankiniu budu ji modifikuot, pritaikinet tai motkei. Neturiu nei noro nei laiko tiek zaist.
          paskutinis siaudas – AMD APU kazkas, ypac busimi Zen based. Siuo atveju, net jeigu nekreipsim demesio i jo performance’o niuansus, tai as naudoju Linux’a vien tik (taip taip, esu tas 0.7% steam’o idealoginiu zmoniu, kuris perka geimus linux’ui pusiau is idejos :D), o jam AMD visi draiveriai siuo metu (tiek FOSS tiek proprietary) yra sudas (nors situacija gereja). Zinai, kai palyginus su windoze, po linucha radeonas sukasi 30-50% leciau, kuris ir taip jau yra letas, tai nelabai yra prasmes ji naudoti.
          Zodziu reziume – kolkas nieko nedarysiu. Nelabai yra kazkoks sprendimas, ko as tikrai noreciau. Galbut kitais metais kazka pavyks geriau sumastyt atsiradus naujiems produktams…

          • IFeelYou parašė:

            Na šiuo atveju man vienintelis dalykas kuris šauna į galva yra http://www.acousticpc.com/asus_gtx750_fanless-silent_video_card.html Sunku pasakyt kaip ten būtų visiškai uždaram korpuse, bet nematau prasmės korpusą daryti visiškai uždarą, jeigu jame nėra jokių fanų. Taigi garso vis tiek nebus. Tokiu atveju galima pragręžti skyles, arba naudoti pakankamai atviro tipo korpusą. Kad 750 perkaistų labai abejoju, praktiškai tas nelabai įmanoma, kadangi temperatūrai pakilus virš 83C*, ji bus automatiškai downclockinama. O kad pasiekti tokias temperatūras jau reikėtų ilgokai pažaisti. 95C* dar yra riba kai plokštė normaliai veikia, o pasiekti tokių temperatūrų su ja nelabai būtų įmanoma net labai mažame korpuse.

          • Minde parašė:

            Jei vaizdo plokstes ventiliatoriai sukasi iki 30 % pajegumo, tai beveik kas fanless. Pvz pas mane nakty vos imajoma isgirsti ar kompas ijungtas.

          • Minde parašė:

            Koks tavo tikslas, mazas korpusas? Tada sunkiau siek tiek. Jei tikslas tyla, tai yra n spendimu.

  2. ZeroFM parašė:

    ir aš galvojau 950pro imti bet va 960 serija pristatė .
    Tik va manau 960 evo geresnis ir pigesnis variantas bus 380000 IOPS vs 360000

  3. BC00 parašė:

    Nesakau, kad papildomo aušinimo nereikia (ypač naudojant intensyviau), bet pliusas, kad Samsung kažką galvojo sprendžiant throttle’inimo problemą.
    http://www.pcper.com/news/Storage/Updated-Samsung-960-PRO-and-960-EVO-Announced-Details-and-Specifications-Inside

  4. Stipena parašė:

    Gerai. O tai kaip tuos radiatoriukus uždėti? Reikia nulupti lipduką nuo modulio? Ir netekti garantijos? Realiai 950Pro dar ne tiek daug kaista lyginant su SM951, kuris perlipa 100 laipsnių 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.