„Samsung“ vėl paduotas į teismą dėl dar vieno sprogusio telefono

Sprogstantys „Samsung Galaxy Note 7“ šios kompanijos istorijoje dar ne pabaiga – naudotojo kišenėje užsiliepsnojo „Galaxy S7 edge“ telefonas, sukėlęs jam antro ir trečio laipsnio nudegimus.

Pranešama, kad telefono savininkui dirbant statybvietėje telefonas kišenėje staiga pradėjo linkti, cypti ir vibruoti, kol galop apsipylė dūmais. Mėgindamas išsitraukti telefoną iš kišenės, žmogus nusidegino ranką. Štai tuomet aparatas be jokio įspėjimo sprogo, sukėlęs jo savininkui nepataisomą žalą sveikatai.

Reikėtų akcentuoti, kad tai įvyko dar šių metų gegužę, prieš oficialiai pasirodant „Galaxy Notė 7“, bet šis incidentas tik dabar išplaukė į dienos šviesą.

Dar neaišku, ar „Galaxy S7“ akumuliatoriai taip pat buvo gaminti „Samsung SDI“, kompanijos, tiekusios „Galaxy Note7“ akumuliatorius su defektais. Bet kokiu atveju, „Samsung“ buvo paduota į teismą dėl šio incidento.

Kalbant apie „Note7“, kalbama, kad keičiami aparatai, skirti Portugalijai, jau keliauja ir turėtų pasiekti naudotojus rugsėjo 19 dieną.

Amerikiečiai šiuo klausimu nėra nusiteikę optimistiškai – JAV yra didžiausia „Samsung“ rinka, ir gamintojas sunkiai dirba įtikinėdami naudotojus dėl „Note7“ apsikeitimo programos. Deja, įsigiję šiuos telefonus labai susirūpinę, kad jie savo naujo telefono turės laukti per ilgai. Bet kokiu atveju, palaukti teks, nes „Consumer Protection Safety Commission“ (liet. „Vartotojų apsaugos ir saugumo komisija“) turi patikrinti ir patvirtinti naujus telefonus prieš jiems išvykstant į JAV. Siekdami palengvinti skausmą, „Samsung“ amerikiečiams siūlo du pasirinkimus ir ragina kuo greičiau grąžinti brokuotus telefonus. Pirma: galima pasirinkti pakaitinį telefoną „Galaxy J“, kol „Galaxy Note7“ bus patvirtinti kaip kokybiški ir grįš į rinką; antra: galima keisti brokuotą telefoną į „Galaxy S7“ arba „S7 edge“ ir atgauti pinigus už visus „Note7“ priedus, kainų skirtumą tarp telefonų ir dar 25$ vertės dovanų čekį.

14 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    Gaus tikrai nemažą kompensaciją, o Samsung įvaizdis tikrai nukentės… Moki didelius pinigus ir dar ima ir sprogsta, baisu. 🙂

  2. IFeelYou parašė:

    Na, reikia pasidžiaugti bent tuo, kad Samsung į savo naujuosius flagmanus inkorporavo puikią naują technologiją „KABOOM“ 😀

  3. Mindaugas Klumbis parašė:

    Pasijuokt gerai, bet nei pirmi nei paskutiniai su tokiu feature 😀

    • IFeelYou parašė:

      Šiaip ne pirmi, bet manau čia biški rimčiau negu buvo iki šiol. 35+ sprogimo atvejai, kuriuos pripažino pats Samsungas, be to anksčiau visa telefonų partija nebūdavo atšaukiama, ir dar su kompensacijom. Realiai manau šitas dalykas ženkliai pakenks Samsungui tiek finansiškai, tiek jo įvaizdžiui.

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Tikrai taip, jau dabar reputacijai stipriai pakenkė, nes ne tik per tech tinklapius eina, bet ir per žinias, delfius ir t.t. Bus kaip kad kažkada būdavo: „AMD procas gali sudegt“, tai bus: „Samsung gali susprogt“.

        • kernel_panika parašė:

          Bet uztai uz vos ne Celeron’o kaina galedavai isigyti Athlon/Athlon XP, kurie sparta prilygo ir lenke (zaidimuose) Pentium 3/4. Rizikuoti buvo verta 😀 Ypac kai tais laikais ir ekonomine situacija buvo tokia, kad Pentium’a (ypac didesnio daznio) galedavo sau leisti panasiai tie, kas dabar koki X99 ir E serijos i7’tus 🙂

          Gi kitavertus rizikuoti del Samsung Note nelabai apsimoka- vistiek gausi beveik ta pati, kas kokiam Huawei ar Xiaomi tik brangiau 😀

          PS. Siek tiek juokauju. Nieko pries Samsung ar whatever.

          • Mindaugas Klumbis parašė:

            Mano pirmas CPU kaip tik ir buvo AMD, Athlon XP 1700+ jei gerai pamenu. „Suprantantis“ draugas primygtinai siūlė celeroną @1.7 GHz. Gerai, kad tuometiniam BMS zmogus kažkoks gerai surinko man tą PC. O daugelis draugų su tuo pačiu smirdančiu celeronu sakydavo, kad jų CPU geresnis, nes dažnis geresnis. Tada tos kompiuterinės žinios daugumos labai prastos būdavo.

            O.T., bet niekas nesupyks 🙂

  4. Minde parašė:

    vat klausimas, kas yra beteriju gamtinojas? Nes sprogsta tai ne pats telefas, o sprogsta baterija.

  5. IFeelYou parašė:

    Ne nu sorry, nesusilaikiau 🙂 http://9gag.com/gag/aopYNBA

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.