Samsung – išmaniųjų telefonų pardavimo lyderis 2011 metais

Kompanijai Samsung 2011 metai buvo labai sėkmingi. Dėka labai prastų Nokia pardavimų bei sparčiai populiarėjančių išmaniųjų telefonų, Samsung tapo kompanija, pardavusia daugiausia tokių įrenginių pasaulyje. Jų buvo parduota net 95 milijonai. Tiesa, Apple atsiliko palyginti gana nedaug – pardavė 2 milijonais mažiau. Treti liko Nokia pardavę 77 milijonus aparatų.

Samsung per visus metus pardavę 95 milijonų įrenginių, savo rinkos dalį padidino net 278%. 2010 buvo parduoti „menki“ 25 milijonai. „Samsung išsiveržė į priekį 2011 metais dėl savo taikytos strategijos, kurios pagrindiniai tikslai buvo pasiūlyti išmaniųjų telefonų liniją, kurioje būtų daug telefonų besiskiriančių kaina, savybėmis, operacine sistema. Tai jiems leido ženkliai aplenkti seniau lyderiais buvusius Nokia ir neženkliai nugalėti Apple“ – sakė Wayne‘as Lamas, vyresnysis belaidės komunikacijos analitikas iš IHS.

Žinoma, Apple augimas taip pat gana didelis – 2010 buvo parduota 47 mln., o 2011 jau 93 milijonai išmaniųjų telefonų. Ši kova, vykstanti tarp Apple ir Samsung atspindi dar vieną rinkoje vykstančią kova – operacinių sistemų skirtų telefonams. Tai Apple priklausanti iOS ir Google „vaikas“ Android. Galbūt, kas laimės šį mūšį pamatysime jau 2012?

5 Komentarai

  1. Pasisiauses parašė:

    Shipped yra ne parduoti, o platinimui išsiųsti 🙂
    Shipped ir sold yra skirtingi dalykai 🙂

  2. ZigZag parašė:

    Matai, jei išsiunčiama platinimui, tai jie jau gauną už telefoną pinigus iš platintojo, reiškias jam pardavė. Vėliau platintojas pardavinėja, o čia nelabai net įmanoma sužinot, kas daugiau pardavė, nes platintojų yra daugybė 🙂

  3. Pasisiauses parašė:

    Ne visai.
    Dažniausiai tokias statistikas vedant yra išskiriama Sold ir Shipped.
    Kad į parduotuvę nukeliavo, nereiškia kad žmogus nupirko 🙂
    O argi tai nėra svarbiausias rodiklis – kiek žmonių įsigijo…?

  4. Povilas parašė:

    viskas cia tvarkoj.

  5. ZigZag parašė:

    Jei daroma tokia statistika, kiek parduoda parduotuvėse, tai ji labai netiksli. 3 mėnesius dirbau viename didžiausių Lietuvos kompiuterinės technikos tinklų. Tuos pačius Samsungo išmaniuosius pardavinėjom, niekas jokios statistikos tikrai nerinko.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.