Samsung anonsuoja naujus monitorius su LED apšvietimu

Vienas iš pirmaujančių LCD monitorių gamintojų Samsung Electronics Corporation pristatė naujus LCD monitorius su greitai rinkoje plintančia LED technologija. Naujieji LED modeliai orientuoti taupiems pirkėjams, kuriems labiausiai rūpi elektros energijos taupymas bei paprastas ir tuo pačiu stilingas dizainas.

Lyginant su senuoju CCFL apšvietimu, naujieji Samsung LED monitoriai sumažina elektros sąnaudas iki 40%, todėl ši serija buvo sertifikuota Energy Star 5.0 reitingui. Pirkėjų poreikiams Samsung ketina išleisti 4-ių dydžių modelius: 20 (BX2031), 21.5 (BX2231), 23 (BX2331) bei 24 (BX2431) colių monitorius.

Visi modeliai palaiko pilną HD 1920×1080 rezoliuciją, turi 2ms atsako laiką bei po vieną VGA, DVI bei dvi HDMI jungtis. Kontrasto santykis siekia 5 000 000:1. Tik mažiausio 20 colių modelio maksimali skiriamoji geba siekia 1600×900 taškų, atsako laikas padidintas iki 5ms, o jungčių asortimentą sudaro tik VGA bei DVI.

Prekyboje monitoriai pasirodys jau šį mėnesį, o kainos už Atlanto sieks 169$ už BX2031, 199$ – BX2231, 239$ – BX2331 ir 279$ – BX2431 modelius.

4 Komentarai

  1. nanoWorld parašė:

    Labai gerai akcentuota – mazesnes energijos sanaudos, nes be sio aspekto, pacios pigiausios LED technologijos (white led) apsvietimas, galim sakyt, daugiau jauciamu privalumu neteikia, lyginant su paprastu CCFL – na, bent jau man susidaro toks ispudis.

  2. Fostil parašė:

    Labai geras straipsnis yra games.lt butent apie LED technologija grystus monitorius: http://www.games.lt/g/news.full/22248

    Laukiu dienos kai OLED monitoriai bus prieinami masems, vat ten jau kokybe visai kitam lygmenyje.

  3. Povilas parašė:

    na OLED yra naujesne LED technologija, kur naudojami organiniai sviesos diodai nemanau kad skirsi skirtuma tarp OLED ir aukstos kokybes LEDO 🙂 nes zmogaus akys jau nebesugeba skirti tokiu aukstu kontrastu, pasiskaityk placiau ka mokslininkai sako:) o tas games straipsnis tai visiskas briedas niekas nepaaiskinta kaip viskas veikia, kokie privalumai ir t.t. viskas padrikai ismetyta. va o pvz paemus paprasta LCD ir kita su LED apsvietimu, skirtumas akivaizdus.

  4. Spygliuotas parašė:

    Fostil, tas straipsnis apie LED\’inius monitorius games.lt portale yra visiškas briedas. Susidaro įspūdis, kad straipsnį rašantis žmogus pats tesuvokia labai paviršutiniškai ir prirašė painiavos… arba tiesiog rašė žmogus nemokantis reikšti minčių ir dėl to pripainiojo painiavos 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.