„Samsung“ pasiūlys „ultrabookus“ su net 1400MB/s greičio PCIe SSD kaupikliais

Naujos kartos, ypač lengvi nešiojamieji kompiuteriai su ilgai veikiančiomis baterijomis, dar žinomi „ultrabookų“ vardu, pasižymės ne tik didesniu greičiu ir veikimu dėka „Intel Haswell“ procesorių. Štai, pavyzdžiui, „Samsung“ žada į juos dėti ypač greitus PCIe SSD kaupiklius.


„Samsung“ nurodė, kad į prekybą netrukus paleis „ultrabooką“, kuris pasižymės kompanijos „XP941 SSD” kaupikliu. Jis išskirtinis tuo, jog su nešiojamuoju bendrauja „PCI Express“ sąsaja. Tai leidžia pasiekti net 1400MB/s greitį, kai 6Gbps SATA jungties maksimali sparta – apie 600MB/s.

Toks kaupiklis, kaip kad „Samsung XP941”, yra ne tik labai greitas, bet ir mažas. Jis tėra 80x22mm dydžio, o sveria šešis gramus. Palyginus jo svorį su įprastu 2.5 colio SSD kaupikliu, skaičiai neįtikėtini. Vis dėlto visada yra ir kita medalio pusė. Šį kartą tai, žinoma, kaina.

„Samsung XP941” SSD kaupikliu apginkluoti „ultrabookai“ galės turėti 128GB, 256GB ar 512GB vietos. Kol kas Pietų Korėjos elektronikos gigantas nenurodė kitų gamintojų, kurie naudos jų kaupiklį, tačiau „Apple“ pareiškė, kad taip pat siūlys savo „MacBook Air“ variantus su PCIe SSD kaupikliais.

Parengta pagal:

TechReport

2 Komentarai

  1. tomaxsas parašė:

    ech tas marketingas.

  2. Crembo parašė:

    Koks marketingas? Visiškai normalūs skaičiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.