„Samsung“ pradeda masinę antros kartos 14 nm FinFET lustų gamybą

„Samsung“ pranešė, kad jų gamyklos yra pasiruošusios pradėti gaminti antros kartos 14 nm FinFET lustus. Kompanijai prireikė metų laiko, kad galėtų pagerinti 14 nm LPP (Low-Power Early) lustų gaminimo techniką į 14 nm LPP (Low-Power Plus).

Patobulinta litografija leis pagaminti 15 % didesnę spartą pasiekiančius lustus tuo pačiu sunaudojant 15 % mažiau energijos palyginus su prieš metus naudota technologija.

Tai yra puiki žinia tiek patiems „Samsung“, kurie ruošiasi gaminti „Exynos“ procesorius, tiek partneriams. Vieni iš labiau žinomų klientų bus AMD ir „Qualcomm“. AMD naudodami 14 nm FinFET LPP techprocesą „keps“ sekančios kartos vaizdo plokštes, o „Qualcomm“ jau sutarė tuose pačiuose fabrikuose gaminti „Snapdragon 820“ lustus, kurie telefonuose atsiras dar pirmame šių metų pusmetyje.

2 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Apšils su drakonu, ir galės kepti poliarius. Tikėkimės fabrikas nebus priežastis nukelti išleidimą arba lustų trūkumą.

  2. Katonas parašė:

    Manau apšilimas jau geras padaryta ir prieš tai, gi nesugalvoja, kad va sausio 14 dieną pradėsim masinę gamybą, turi gi atitikti ten kažkokias specifikacijas. Bet kaip tu sakai, palinkėkim, kad fabrikuose nekiltų bėdų ir kuo greičiau nauja kartą chipų būtų įrenginiuose.

    Kitas dalykas Qualcomm derėjosi tiek su TSMC, tiek su Samsung dėl gamybos, pasirinko Samsung, tai gal jų technologija kiek geresnė nei TSMC.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.