Samsung Q nešiojamųjų serija – galios ir mobilumo derinys

Samsung Electronics pristatė Q serijos nešiojamųjų kompiuterių modelius Q530, Q430 ir Q330, kurie išsiskiria patraukliomis, galingomis ir stilingomis mobiliosios kompiuterinės technikos galimybėmis. Lietuvoje Q330 modelio nešiojamąjį kompiuterį bus galima įsigyti 2010 m. rugpjūčio mėnesio pradžioje. Produkto kaina svyruos apie 2500Lt.

Visi Q serijos nešiojamieji kompiuteriai turi ypač ploną korpusą. Modelio Q530 storis – tik 27 mm, jis yra plonesnis už vidutinį išmanųjį telefoną ar skaitmeninį fotoaparatą. Kompaktiškame korpuse įrengtos USB ir HDMI sąsajos, 3-in-1 tipo kortelių skaitytuvas ir netgi optinių diskų skaitytuvas (ODD). Sveriantys nuo 1,97 iki 2,39 kg, ypač mobilūs Q serijos nešiojamieji kompiuteriai yra labai patogiai nešiojami netgi ilgą laiko tarpą.

„Q serijos modeliai sukurti žmonėms, ieškantiems lengvo, mažo, gražaus dizaino bei turinčio daug funkcijų nešiojamojo kompiuterio. Įdiegtos naujausios technologijos bei dizaino ypatumai, užtikrina nešiojamųjų kompiuterių mobilumą ir veiksmingumą.“, – sakė IT sprendimų padalinio vyresnysis viceprezidentas Y. Parkas.

Visi Q serijos modeliai išsiskiria kompiuterine galia, dėl įrengtų procesorių Intel Core i3 arba Intel Core i5. Jie automatiškai paskirsto kompiuterio galimybes priklausomai nuo vartotojo poreikių, todėl idealiai pritaikyti atkurti HD raiškos vaizdo įrašus, kurti muziką, redaguoti nuotraukas ir žaisti kompiuterinius žaidimus.

Modeliuose Q530 ir Q430 įrengta naujausia vaizdo plokštė NVIDIA GeForce GT 330 užtikrina išskirtinį vaizdo įrašų atkūrimą ir galimybę žaisti. 3D grafikos procesorius ir įrengta 1GB talpos atmintinė suteikia vaizdo įrašų atkūrimo galimybes, todėl galima pramogauti naudojant 3D kompiuterinius žaidimus ir High Definition (HD) raiškos filmus. Be to, kompiuteriuose įdiegtos technologijos leidžia be vargo nukreipti HD turinį iš nešiojamojo kompiuterio į televizoriaus ekraną ar mobilųjį telefoną nenaudojant jungiamųjų laidų.

Šios serijos modeliuose įdiegtos naujausios technologijos, kurios prailgina baterijos naudojimo laiką, todėl nekraunant baterijos, galima nenutrūkstamai naudoti iki 6 valandų (paskirstytas GFX su 5 200 mAh baterija) arba iki 7 valandų (paskirstytas GFX su 5 900 mAh baterija). Baterijos darbo laiką taip pat įmanomą prailginti naudojant Extended Battery Life (EBL).

Q serijos nešiojamuosiuose kompiuteriuose įrengta ergonomiška klaviatūra. Be to, šie kompiuteriai turi USB Sleep ir Charge funkcijas, kurios leidžia krauti tokius įrenginius kaip mobilieji telefonai ir MP3 grotuvai, baterijos, net tuo atveju, kai nešiojamas kompiuteris yra „miego“ režime.

Q serijos modeliai

• Q530 – Sukurtas tam, kad tenkintų keliaujančių vartotojų, pageidaujančių ypač veiksmingo kompiuterio, poreikius. Q530 turi įrengtą ryškų 15,6 colio HD raiškos LED ekraną, kuriame atkuriami aiškūs vaizdai ir ryškios spalvos. 16:9 formato ekrane užtikrinamas tikslus HD raiškos filmų ir žaidimų atkūrimas, o efektyvi LED technologija tausoja baterijos resursus.

• Q430 – įdiegtos visos modelio Q530 funkcijos, todėl jis skirtas mobilumą vertinantiems žmonėms. Įrengus 14 colių HD raiškos LED ekraną, tik 2,09 kg svorio stilingo dizaino įrenginys užtikrina mobilų funkcionalumą.

• Q330 – Nešiojamasis kompiuteris skirtas vartotojams, kurie pageidauja mobilumo ir galios, derančios su papildomomis vertingomis savybėmis ir patogumu. Šis kompiuteris sveria 1,97 kg, turi 13,3 colio HD raiškos LED ekraną. Be to, tai lengviausias Q serijos nešiojamas kompiuteris, kuris turi dvejopą grafikos funkciją, kuri automatiškai paskirsto grafikos režimus tarp Intel HD vaizdo kortos ir nVidia GeForce 310M, todėl taupoma elektros energija ir iki 7 valandų prailginamas baterijos resursas (paskirstytas GFX su 6 skyrių 5 900 mAh baterija).

1 Komentaras

  1. Fostil parašė:

    Q430 naudoja deja tik Gt 310M, ne 330 kas mane labiausiai ir liudina. Butu idealus lapto;as mano poreikiam, bet 310 truputi per slabna…

    http://www.samsung.com/us/consumer/office/mobile-computing/notebooks/NP-Q430-JSB1US/index.idx?pagetype=prd_detail

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.