„Sandisk“ kitais metais tikisi paleisti 8 TB SSD kaupiklį

Šiomis dienomis SSD kaupiklių paskirčiai apsiribojant tik dažnai naudojamų duomenų kaupimu „Sandisk“ tiki, kad jau per artimiausius metus SSD talpa ne tik stipriai ūgtels, bet ir kur kas pagerės jų 1 GB/USD santykis, taip priartėjant prie mechaninių kaupiklių rolės – milžiniškos apimties duomenų saugojimo.

Praėjusią savaitę išleidusi 4 TB talpos „Optimus Max“ SSD kaupiklį su SAS-6Gb/s sąsaja, kuris gali pasiūlyti 400 MB/s linijinius skaitymo/rašymo greičius, atitinkamai 75K/15K IOPS spartą bei gali būti kas dieną prirašomas ir ištrinamas 1-3 kartus (taip penkis metus), „Sandisk“ stipriai įkando 10K ir 15K besisukantiems kietiesiems diskams. Tuom kompanija neketina apsiriboti ir jau kitais metais nori pasiūlyti 2,5" formato 6 ir 8 TB talpos „Optimus Max“ kaupiklius. Dar po metų – kompanijos planuose ir 16 TB talpos SSD kaupiklis.

„Sandisk“ mano, kad pradedant 2017-siais verslo klasei skirtų HDD ir SSD kainos daugmaž išsilygins, taip SSD kaupikliams įgyjant aiškią konkurencingumo persvarą. Tikima, kad naujos kartos 10K-15K besisukantys kietieji bus paskutiniais, prieš užleidžiant pozicijas SSD.

1 Komentaras

  1. Keoz parašė:

    O kur jie dabar jį laiko ?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.