„Sandisk“: sekantys mūsų SSD kaupikliai bus pasiūlyti už HDD kainas

Nepalyginamai didesnė sparta, mažesnis dydis, mažesnės energijos sąnaudos ir betriukšmis veikimas susideda į kur kas išaugusią kainą. Tai yra vienintelis žymus SSD kaupiklių trūkumas prieš įprastus mechaninius diskus, tačiau jau greitai „Sandisk“ tikisi pasiūlyti SSD už HDD kainą.

Šiuo metu terabaito talpos HDD kaina svyruoja tarp 60 ir 100 USD dolerių, kai už tokios pačios talpos SSD prašoma nuo 400 iki 1000 USD daugiau. „Sandisk“ ketina mesti iššūkį šiam status kvo su Z400 serija, kuri bus sudaryta iš 32, 64, 128 ir 256 GB talpos M.2 formato SSD kaupiklių, šiems gebant pasiekti 549 MB/s skaitymo ir 330 MB/s rašymo greitį. Nors didesnės Z400 talpos modelių nutekintame dokumente rasta nebuvo, „Sandisk“ turbūt tampa pirmąja kompanija, kuri garsiai prakalbo apie SSD kainų priartėjimą prie mechaninių diskų. Skepticizmo tokiam pareiškimui netrūksta, tačiau ir mažesnės talpos Z400-ukų turėtų pakakti įrodymui, ar judama teisinga linkme bandant įgyvendinti tokį skambų pareiškimą.

8 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Jie tikiuosi juokauja su sita naujiena, nes pries kelias dienas uzsisakiau 500gb ssd uz tikrai nemazus pinigus…

  2. Katonas parašė:

    Piaras, kazkur kur skaiciau angliska varianta sito gerai buvo isvartyta vieno is vadovu. Dauguma turi terabaitinius hdd bet neisnaudoja tos vietos, tai ale mazesnis ssd uz hdd kaina. Na minti pagavot tikriausiai. O, kad kainos krinta tai faktas, ne taip stipriai kaip noretu pirkejai, bet jau padoriau viskas atrodo.

  3. TavoMama parašė:

    Jo, gudriai išvartė 😀 Tai ir taip jau dabar ~256GB SSD kainuoja +- tiek kiek 2TB HDD.

    Praneškit kai kaina per GB bus lyginama 😀

  4. procc parašė:

    SSD ir HDD kainos susilygins tada kai HDD isnyks.

  5. TavoMama parašė:

    Nematau jokio pigumo. Tokio dydžio SSD ir taip jau apie 50€ sukasi. Antras dalykas pirkti 128GB čia nebent į kokį laptopą, tetai kokiai. Ir tai tik tai, kurią nelabai myli.

  6. itsunoshiyuga parašė:

    ponas TavoMama šiek tiek siauro požiūrio. 🙂 dirbau įmonėje kurioje yra 250 darbuotojų. Kiekvienas turi kompiuterį. Su HDD ir SSD dar nebus bent kelis metus, dėl kainos pokyčio. be to, iš tikro retai kam reikia daugiau negu 128 GB. Namie būtent tiek yra ir užtenka. ofiso reikmėms – retas darbuotojas kuriam reikia daugiau. kiek ten tų excel ir doc failų gali prikišti…

  7. TavoMama parašė:

    Nežinau net kur prisikabinti :/ Į tuos "darbinius" kompus eina 160-250GB HDD, kurių retail kaina sukasi apie 15-25€. Įmonės jeigu pirktų tuos kompus tai HDD kainą būtų dar mažesnė, bet jos juos dažniausiai nuomojasi. Ofisiniai kompai su tokiom kainom dar ilgai SSD nematys, nes managementui visiškai neidomų, kad sumokėjus 3x daugiau 2MB užimanti lentelė atsidarys ne per 2s, o per 0.5s. Antras dalykas, bent pas mus, vistiek beveik visas darbas yra atliekamas nuotoliniu prisijungimu, tai kompai totalūs grabai stovi, svarbu turi monitorių, pelę ir klaviatūrą.

    Namų jūzeriui tai taip, todėl ir rašau, tetai kokiai į lapį pats tas. Bet, oh shit, ir čia nėra revoliucijos, nes tos kainos ir taip jau tokios.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.