Seagate įsigijo Samsung kietųjų diskų padalinį

Vakar tai tebuvo gandai, o šiandien jau oficiali informacija. Tiek Seagate, tiek ir Samsung patvirtino, kad pradeda ypač glaudų bendradarbiavimą, o vienas iš didžiausių kietųjų diskų gamintojų Seagate perima Samsung kietųjų diskų padalinį.

Pranešama, kad bendra sandorio vertė yra 1,375 milijardai JAV dolerių. Puse sumos Samsung gaus grynais pinigais, o kitą pusę – Seagate akcijomis. Be Samsung kietųjų diskų padalinio įsigijimo, abi kompanijos taip pat pranešė apie glaudų bendradarbiavimą.

Seagate ir Samsung sutarė naudotis abiejų kompanijų patentais, Samsung tieks NAND „flash“ atminties lustus Seagate kietosios būsenos kaupikliams ir kitiems produktams, tuo tarpu Samsung įrenginiuose dirbs išskirtinai Seagate kietieji diskai. Abu gigantai kartu dirbs plėtodami naujus sprendimus kaupiklių segmente, o vienas Samsung pareigūnas prisijungs prie Seagate direktorių tarybos ir ten atstovaus savo kompaniją.

10 Komentarai

  1. Crunk parašė:

    man atrodo nieko gero cia

  2. SB parašė:

    Crunk>Kodel, Crunk? Dabar populiarus aljansai – Nokia ir Microsoft, dabar Samsung ir Seagate.

  3. BC00 parašė:

    Na ka liko realiai tik 2 HDD zaidejai: Seagate ir WD.

  4. SB parašė:

    BC00>Manau vis tiek ateitis SSD, o ten ir dabar zaideju nemazai.

  5. tomaxsas parašė:

    Samsung nori susikoncentruoti į SSD. Šaunu 🙂

  6. Fostil parašė:

    SB> O man kolkas sunku isivaizduoti ateity kai SSD diskai bus tokie pat pigus kaip HDD pagal talpa. Tad tokie susijungimai tikrai gerai neatrodo. Is vis abejoju ar SDD kada bus normalus pakaitalas dabartiniams HDD. Visgi jau keli metai praejo nuo SDD pasirodymo, bet kainos vis dar tebera kosmines, o talpa apgailetina, ir nematyt kazkokiu proverziu talpos/kainos santiky.

  7. Povilas parašė:

    tai kad imi pvz 2 neblogos kokybes, greicio HDD, pvz po 1tb, ir jungi i masyva, gauni gana labai nebloga sparta ir 2TB talpos :))) o kada tiek tures SSD… 🙂 aisku technologijos greit juda i prieki, bet kolkas SSD as matau tik kaip sistemini diska su keliomis programoms ir vienu kitu zaidimu, nebent kas pinigu neskaiciuoja ir gali ju prisidet keleta.

  8. SB parašė:

    Fostil>Pamenu laikus, kai sedejom su 128GB HDD ir tai atrode daug. Toki SSD turiu siuo metu. Ziuresim, ka ateityje pasiulys. Kad nebus tokios kainos, kaip uz mechaninius, as tikiu, bet kad gali pigti dar, irgi tikiu.

  9. nanoWorld parašė:

    Manyciau ta tendencija, kad SSD turi gera kainos/spartos santyki, o HDD gera kainos/talpos santyki artimiausioje ateityje (~7m) dar tikrai isliks.

  10. zhaltees parašė:

    SDD iš esmės turi kitą paskirtį. Vargu ar artimiausiu metu pagal talpas kainos bent kiek supanašės su mechaniniais diskais. Tačiau laptopuose, kuriuose svarbu duomenu saugumas ir laptopo darbo laikas akumuliatoriaus režimu, SSD jau dabar nepakeičiami net ir pagal dabartines kainas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.