Sekančios kartos vaizdo plokštes „nVidia“ gamins „Samsung“ fabrikuose

Vakar vykusio renginio metu „nVidia“ darbuotojas Yoo Eung-Joon atskleidė, kad kompanija ruošiasi sekančios kartos vaizdo plokštes gaminti pasinaudodami „Samsung“ gamyklomis ir jų 7 nm EUV litografija.

Naujų vaizdo plokščių reikėtų tikėtis kažkada 2020 metais, net konkretaus ketvirčio dabar nežino niekas, išskyrus pačią „nVidia“. Kompanija tikrai neskubės, nes ką tik išleido atnaujintas „Turing“ vaizdo plokštes su „Super“ prierašu, tad kažko naujesnio ir geresnio bent pusę metų tikrai nematysime. „nVidia“ nėra tikslo skubėti, nes su dar tik planuojamomis išleisti AMD RX 5700 vaizdo plokštėmis puikiai tvarkosi esami produktai.

Kol kas tiksliai nėra žinoma, kodėl „nVidia“ žada atsisakyti savo ilgamečio partnerio TSMC paslaugų. Viena iš prielaidų yra ta, kad TSMC „nVidia“ kompanijai nebegali pasiūlyti reikiamų gamybos apimčių, nes dabar gamybos linijas okupuoja AMD produktai: „Zen“ procesorių lustai ir „Navi“ grafikos procesoriai. Kita galima priežastis galėtų būti daug geriau atrodantis „Samsung“ 7 nm EUV gamybos metodas lyginant jį su TSMC 7 nm litografija. Nežinia, ar kada nors bus atskleista tikra priežastis dėl ko „nVidia“ pasirinko „Samsung“ vietoj TSMC.

2 Komentarai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.